Stickers plakken, snelheid zakken gestart

Ruurlo 30km/uur aktieRUURLO/EIBERGEN – VVN afdeling Berkelland en wijkagent Eddie van Melis (namens politie Berkelland) hebben afgelopen maandag – 1 oktober – de actie: stickers plakken, snelheid zakken officieel gestart. Dit gebeurde aan de Brouwershoekweg in Ruurlo. De eerste container – van Tineke van Apeldoorn uit Ruurlo – werd beplakt met de waarschuwingsstickers (zie foto’s). De actie wordt vanaf nu Berkelland-breed opgepakt. VVN hoopt dat veel Berkellanders in actie komen en hun grijze en groene container voorzien van een sticker.

De bedoeling van deze actie is om mensen bewust te maken van de 30-km zone waarin ze zelf wonen. Uit cijfers blijkt dat 65 procent van de hard rijders in een 30-km zone de bewoners zelf zijn. ”Samen moet je snelheid problemen in je wijk, buurt of dorp aanpakken. Prettig wonen in een verkeersveilige en sociale buurt waar kinderen veilig buiten kunnen spelen, waar peuters in hun vertrouwde omgeving veilig kunnen leren fietsen, waar ouderen veilig kunnen oversteken, waar jongeren veilig naar school of sportclub kunnen fietsen, dat wil toch iedereen. Bewoners maken de wijk, daarom rijden we in ons dorp 30 kilometer. Laat dat zien zoals Tineke van Apeldoorn dat doet, en doe met haar mee”, zegt Peter Gort.

Daarnaast wordt een 30-km zone alleen aangegeven bij binnen komst van deze zone, door het nu op containers te plakken wordt het meerder keren herhaald, de automobilist wordt hier meermaals op gewezen. De stickers zijn er in twee uitvoeringen doorsnede 30 cm en 20 cm. De kosten per sticker:  groot 1.75,  klein 1.50 per stuk.

De stickers zijn verkrijgbaar bij: Tabakorie Rona in Neede,  Boekhandel Gellekink in Eibergen, Everwennink totaal gemak Ruurlo en Cigo in Borculo. Alle winkelier zijn herkenbaar door de “Doe meer met veilig verkeer ook hier 30 kaart”.

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=3111]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven