Survivalrun zondag al stiekem begonnen!

NEEDE – ”De Needse survivalrun is toch op zondag 21 oktober?” Die reactie hoorde je afgelopen zondag regelmatig langs de Hofmaatvijver in Neede. Enkele survivalaars konden niet wachten en trokken de stoute schoenen aan. Nico van der Schouw (45) en Marianne Teunissen (46) uit Heelweg gingen de uitdaging – een week voor de officiële start – aan (zie video en foto’s). We zijn stiekem aan het trainen”, zegt Nico lachend. ”We trainen bij survivalsport Harreveld. Heel veel leden van onze club zullen hier starten.”

Maar waarom lopen Nico en Marianne een week voor de run al het parcours? “We willen weten wat ons te wachten staat. Het parcours is veelal identiek, maar de hindernissen niet. We kunnen ons op deze manier goed voorbereiden.” Vrijwilligers (bouwers) van Stichting Survival Neede zijn al twee zaterdag bezig geweest met de bouw van de hindernissen.  Woordvoerder van de stichting: ”We hebben drie groepen van twaalf personen die zich inzetten. Ze worden volledig opgeleid.”

Elk jaar komen er weer nieuwe vrijwilligers bij. Aanstaande zaterdag wordt de grote hindernis bij de Hofmaatvijver opgebouwd. Ook worden de waterkanten aangepakt. Tegen 17.00 uur is het parcours volledig klaar (na de keuring). Dit jaar is de 20e editie van de run. Er doen ruim 650 sporters mee aan de jubileumrun (teller op 11 oktober: 676). Tot donderdag 18 oktober kunnen mensen zich nog inschrijven.

De eerste deelnemers gaan zondag tegen 9.15 uur van start. Meer informatie over het parcours en de deelnemers kijk op www.survivalneede.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3143]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven