Brandweer-pieten zorgen voor spektakel

tn_dsc01688NEEDE – Kinderen keken vrijdagavond hun ogen uit tijdens de sinterklaasoptocht. Voor het oude gemeentehuis (Raedhuys) zorgden meerdere brandweer-pieten voor een groot spektakel. Honderden kids, ouders en toevallige passanten moesten enorm lachen om de stunts die de brandweermannen en -vrouwen maakten (zie foto’s en video). Naast de brandweer was er nog veel meer actie langs de route te vinden.  Zo waren er survival-, muziek- en wegwijspieten aanwezig. De eerste editie van de sinterklaasoptocht was een daverend succes.

Jos Stapelbroek: “We hadden niet verwacht dat er zoveel kinderen zouden komen. Driehonderdvijftig lampionnen zijn er uitgedeeld.” De tocht startte om 18.45 uur bij bakkerij Stroet. Daarna ging de lange stoet richting huize de Kamp. Daar werd sinterklaas welkom geheten door wethouder Han Boer. Sinterklaas mag tot 5 december het grote huis gebruiken van de gemeente Berkelland.

Huize de Kamp was door de pieten prachtig ingericht. De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op de sinterklaasintocht. “Hoeveel mensen er op de been waren? Ik denk meer dan duizend inwoners”, aldus Stapelbroek. Zaterdagmorgen 1 december wordt sinterklaas gewekt door bakkerij Stroet en meerdere kinderen.

Hij krijgt dan een heerlijk ontbijt aangeboden. Omroep Gelderland was maandagavond ook aanwezig. Binnenkort worden de beelden uitgezonden.

Eerdere bericht: Sinterklaasoptocht trekt door de straten

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3269]

Foto’s Appie Bosch:
[nggallery id=3270]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven