Bus kapot: Sinterklaas komt met Amerigo

tn_dsc01213BELTRUM – De sinterklaasintocht in Beltrum was zondag 18 november anders dan alle andere jaren. Na tien jaar trouwe dienst ruilde sinterklaas de Engelse bus in voor Amerigo. ”De bus heeft net als een stoomboot een beetje pech. Het is een hele mooie bus, maar hij komt niet uit Nederland. Hij staat nu in Engeland om gerepareerd te worden. Daarom ben ik vandaag met Amerigo in Beltrum. Ik beloof iedereen dat de bus er volgend jaar weer is”, laat sinterklaas na de intocht weten. Sinterklaas en zijn pieten kwamen rond 14.30 uur aan op het Mariaplein.

De hele dag was het nat en druilerig. Maar tijdens de start van de intocht was het wonder boven wonder droog. “Het is een geschenk uit de hemel”, lacht een vrouw die staat te wachten op de goedheiligman. De familie Gruhle uit Radebeul (Duitsland) wilde sinterklaas ook een keer in levende lijve zien. “Onze vrienden komen uit Oost-Duitsland. Ze hebben wel eens foto’s gezien maar hem nog nooit echt binnen zien komen”, zegt Robert de Beurs uit Eibergen.

Sinterklaas en de pieten organiseerde na de intocht een groot feest in de Beltrumse kerk. In de kerk stond een pepernoten-machine die met behulp van een hoop herrie en kabaal in werking werd gesteld (zie video). Muziekverenging Concordia zorgde tijdens het feest voor vrolijke muziek.

Ook in Ruurlo werd de sint zondagmiddag binnengehaald. Daar kwam de goedheiligman per trein aan op het station.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3239]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven