Buurt geschokt door grote wietplantage

redactie-berkelland-062NEEDE – De redactie van NUB kreeg woensdagmiddag onderstaande ingezonden brief: Sinds een paar maanden werd duidelijk bij de buurtbewoners dat er een en ander niet pluis was, het gaf een zeer onprettig gevoel bij een ieder die je er over sprak. Door de oplettendheid van alle buurtbewoners werd duidelijk dan we ons totaal niet meer veilig voelden, zeker als je het er met elkaar er over hebt. Gelukkig hebben we het nog voor elkaar over om een stuk sociale controle uit te oefenen In overleg met elkaar is besloten onze burgerplicht te doen en contact op de nemen met de politie.

Na dit verhaal vorige week daar te hebben neergelegd is er vandaag, 28-11-2012, gelijk actie ondernomen en werd een hennepplantage geconstateerd en wordt er nu verder onderzocht of er nog meer illegale zaken gevonden kunnen worden. Een woord van dank voor het snelle optreden van de wijkagent de heer Herbrink en zijn collega’s van het politiekorps NO. Gelderland is dan ook zeker op zijn plaats.

In Neede doen we gewoon en gaan met elkaar om zoals je dat in een nette buurt mag verwachten. Door de huurder worden tegenwoordig de huizen voor een hele lage prijs aangeboden, zeer ten onrechte en zeer bepalend voor de sfeer in de buurt de laatste 2 jaar zeker als je in acht neemt dat door Actys geadverteerd wordt met een “kindvriendelijke” buurt, zo zou het moeten zijn…..

Het gevolg is dat mensen, nu ten tweede male in korte tijd, gebruik maken hiervan om snel een plantage of andere illegale zaken in huis te verbergen wij vinden dit een zorgelijke ontwikkeling! Namens de buurt van de Lijstertstraat.

Update woensdagavond 20.00 uur:
Politiebericht: De politie is op woensdag 28 november in Neede bij toeval op een hennepkwekerij gestuit. De bewoner is ingesloten en de kwekerij is ontmanteld. Je zou kunnen zeggen: twee vliegen in één klap. Vandaag gingen agenten naar een woning in Neede omdat de bewoner nog een behoorlijk boete moest betalen. Wanneer hij dit niet kon, moest hij hiervoor een vervangende straf uitzitten. Tijdens hun verblijf in de woning bleek, dat er op de bovenverdieping in twee ruimtes hennep werd gekweekt. Na telling bleken er ruim 1000 planten te staan. De stroom was illegaal afgetapt en alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De 41-jarige bewoner is ingesloten en hij moet nog over de kweekactiviteiten worden verhoord . Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

[nggallery id=3264]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven