Diepenheimseweg dicht na bizar ongeluk

tn_dsc00497NEEDE – De Diepenheimseweg is zaterdagavond vanaf 22.30 uur een tijd lang afgesloten geweest na een bizar ongeval. Een bestuurder verloor in een bocht – ter hoogte van het voetbalveld van voetbalverenging Lochuizen – de macht over het stuur en knalde met zijn voertuig tegen een boom. Tijdens de klap vloog het complete motorblok – en nog meer onderdelen – uit de auto (zie foto). De auto schoof daarna door en kwam meters verder tot stilstand. De bestuurder klom – wonder boven wonder – op eigen kracht uit het voertuig en ging er te voet vandoor.

De politie was snel ter plaatse en kamde de omgeving uit. De zoektocht leverde niets op. De man was na een uur zoeken nog steeds spoorloos verdwenen. Op zijn thuisadres was hij ook niet te vinden. Daarom werd de politiehelikopter en de brandweer gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam kreeg de politie een melding dat de man gevonden was in een huisje aan de Noordijkerveldweg. De man is meteen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Mogelijk had hij teveel gedronken en ging daarom op de vlucht. De ravage was groot na het ongeval. De hele weg en berm lag bezaaid met onderdelen. “Moet je kijken op het voetbalveld ligt zelfs een band!”, roept een agent. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt. De auto werd afgesleept door Iliohan.

Rond 01.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Zondag gaat de wegbeheerder de schade bekijken. De voetbalverenging moet voor de wedstrijden eerst het veld controleren.

Update zondag 4 november 12.15 uur:
Politiebericht: Een 22-jarige man uit Neede is zaterdagavond 3 november in Neede aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats van ongeval. Het bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,5. Ook was de man niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor nader verhoor en de politie maakt proces-verbaal op.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3189]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven