Eendracht verzorgt groot jubileumconcert

HAARLO – In het kader van haar 90-jarig bestaan verzorgt muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo een bijzonder jubileumconcert op 17 november. Het orkest en de malletband zijn eenmalig uitgebreid met oud-leden. Na de pauze treedt het harmonieorkest op met Stenzel & Kivits. Dit muzikale duo combineert klassieke muziek en humor. Het jubileumconcert start om 19.30 uur bij HCR Prinsen in Haarlo. De entree bedraagt € 5 per persoon. Voor kinderen van de basisschool is de entree gratis.

Voor het jubileumconcert zijn we in de archieven gedoken en hebben de gegevens van 160 oud-leden gevonden. Bij het orkest zullen dertien oud-leden een partij meeblazen in drie muziekstukken. De malletband wordt eenmalig uitgebreid met vier oud-leden. Een paar  hebben al enkele jaren geen instrument meer bespeeld, maar hebben de uitnodiging van harte aangenomen. Op 22 oktober heeft de malletband de eerste keer in de jubileumbezetting gerepeteerd. De oud-leden van het orkest hebben 1 november de eerste repetitie gehad.

Voor de pauze treden ook de majorettegroep en de jeugddrummers op. Dit optreden is de première voor vijf nieuwe minirettes. Na de pauze staat een gastoptreden van Stenzel & Kivits op het programma. De eerste indruk op het podium: volstrekt serieus. Twee heren in rokkostuum, een vleugel en een harmonieorkest. Maar het aangekondigde concert ontspoort snel in absurde dimensies.

Dit optreden is een unieke combinatie van klassieke opera-nummers, humor, theater, muzikale hoogstandjes en improvisatie, samen met ongelooflijke kapriolen onder, naast, op en met hun vleugel.

Tiny van den Eijnden en Wilbert Kivits zijn twee beroepsmusici die zich graag uitleven op het podium. Tiny, Stenzel is de zanger/muzikant die onder andere ook veel ervaring heeft met straattheater en cabaret. Wilbert, Kivits is pianodocent op een muziekschool, maar heeft zijn sporen ook ruim verdiend als toetsenist in jazz-formaties.

Ze staan wekelijks op Nederlandse podia, maar werden ook al bewonderd in België, diverse grote Duitse steden en op een theaterfestival in Finland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven