Extra C2000-mast zorgt voor beter bereik

tn_dsc01604BORCULO – Het ministerie van Veiligheid en Justitie is in heel Nederland bezig om de zwakke plekken in het C2000-communicatiesysteem te verbeteren. In Berkelland en daarbuiten hebben hulpdiensten regelmatig te kampen met dekkingsproblemen. Daarom is er in Borculo op maandag 26 november een nieuwe C-2000 mast geplaatst om de communicatie tussen brandweer, politie en ambulancediensten te optimaliseren tijdens calamiteiten. De mast is 40 meter hoog en staat langs de Rondweg (N315).

Met behulp van een grote kraan werd de mast maandagmiddag geplaatst tegenover het sportveld van Olympia (Haarloseweg). Medewerkers van Volker Wessels Telecom moesten eerst de mast monteren (zie foto’s en video). Het geografische bereik moet met de komst van de nieuwe C2000-mast optimaal zijn. Volgens het ministerie is de extra mast nodig voor een snelle en goede hulpverlening en zorgt voor veiligheid voor hulpverleners en inwoners in nood.

In Nederland komen er 67 masten bij, naast de 500 die er al zijn. De zwakke plekken (dekking) in het netwerk moeten daarmee verdwenen zijn. Wanneer de nieuwe mast in werking wordt gesteld is nog onbekend.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3260]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven