Gloednieuw dorpsplein officieel geopend

tn_dsc00891NOORDIJK – In Noordijk is zaterdagmiddag het nieuwe dorpsplein officieel geopend. Het plein bij ’t Haarhoes, B.Tormijnschool en de Oale Schole is afgelopen weken en maanden opgeknapt door zeventig vrijwilligers (onder leiding van Tuinen van Geerdink). Onder grote publieke belangstelling en muzikale begeleiding van Concordia werd de poort symbolisch geopend en konden de aanwezigen een kijkje nemen.

”Van een wat verouderd, suf en verrommelt plein hebben we nu een plein waar jong en oud hun vertier kan hebben van jeu de boulesbaan tot amfitheater en waar de sociale cohesie tot zijn recht komt”, laat Gerbert Oonk (voorzitter Stichting Noordijks Belang) tijdens zijn toespraak weten.

”Na ruim een jaar van brainstormen hoe het plein er uit moet komen te zien en de benodigde gelden bijeen te harken door vele sponsoren te benaderen. Is vervolgens het plan in een halfjaar uitgevoerd. Onze dank gaat dan ook uit naar provincie Gelderland, Oranjefonds, gemeente Berkelland, Roelvinkfonds, Rabobank Achterhoek Oost, Jantje Beton en vele andere sponsoren, mede door hen is het een fantastisch plein geworden.”

Oonk: ”Door dit plan komt de sociale cohesie volop tot zijn recht. Ook in het kader van de krimp is het van wezenlijk belang dat we een aantrekkelijk dorp blijven om hier te wonen en te werken maar ook te ontspannen.”

Tijdens de opening werd ook bekend gemaakt dat Concordia op 10 november precies 70 jaar bestaat. Dubbel feest dus in Noordijk.

Eerdere bericht: Nieuw dorpsplein in Noordijk bijna klaar

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3214]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven