Inwoners tevreden over afvalinzameling

BORCULO – Meer dan 90% van de inwoners is tevreden over de tweewekelijkse inzameling van het restafval en GFT. Iets meer dan 500 inwoners van Berkelland hebben in oktober van dit jaar weer meegedaan aan de internetpeiling. De vragen in dit onderzoek gingen over de huisvuilinzameling en de demografische ontwikkelingen in Berkelland. Uit de resultaten blijkt dat de inwoners onder andere tevreden zijn over de inzameling, voorlichting en inlevering van huisvuil. Daarnaast blijkt dat 80 procent van de inwoners weet wat de demografische ontwikkelingen in onze gemeente zijn.

In 2009 is voor het eerst aan het internetpanel vragen gesteld over de huisvuilinzameling. Om te kijken of er andere meningen zijn van inwoners over de huisvuilinzameling zijn nu dezelfde vragen gesteld. De antwoorden worden gebruikt voor het nieuwe beleid voor de komende jaren.

Meer dan 90% van de inwoners is tevreden over de tweewekelijkse inzameling van het restafval en GFT afval binnen de bebouwde kom. Buiten de bebouwde kom wordt geen GFT meer opgehaald. Van de inwoners in het buiten gebied is 3 op de 4 inwoners tevreden dat GFT niet meer wordt opgehaald, dit is meer dan in 2009.

Veel meer inwoners (96,8%) hebben in 2012 de afvalkalender ontvangen en gelezen, in 2009 was dit nog 74,8%. Ook zijn bijna alle inwoners (98%) tevreden over de informatie in de kalender. Ook is 90% er mee eens dat de afvalkalender een verbetering is ten opzichte van de vorige.

Om te kijken hoe het inleveren van afval als glas, textiel, oud papier, plastic en grofvuil verloopt kregen inwoners ook hier vragen over. Hieruit bleek dat inwoners tevreden zijn over de mogelijkheden om dit soort afval in te leveren. Wel kwam er voor meerdere type afval zoals, grof tuinafval, plastic afval en klein chemisch afval de opmerking dat er (meer) brengpunten zouden moeten komen.

Ook gaven meerdere mensen aan dat de frequentie van het ophalen van plastic te laag was. Dit gold ook voor oud papier in de kleine kernen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven