Kids sieren wijk met kleurige bloembollen

tn_dsc00653NEEDE –  Leerlingen van de Dr. Ariënsschool hebben sinds woensdag 7 november allemaal groene vingers. De jonge tuinmannen en -vrouwen mochten in wijk de Berg duizenden bloembollen planten. Dit groenproject (bloei in de wijk) is opgezet door Beweeg Wijs. De gemeente Berkelland, ProWonen, groenman Johan Geerdink, en bewoners uit de wijk ondersteunden dit project en staken ’s morgens zelf ook de handen uit de mouwen. ”Beweeg Wijs zorgt voor beweging in de wijk. Niet alleen op sportgebied, maar ook groen is voor de organisatie belangrijk”, zegt Iljitsj IJsebrands.

Op het schoolplein kregen de leerlingen tekst en uitleg over de verschillende bollen en knollen (zie video). De kinderen vonden het zeer leerzaam en stonden daarom ook met veel belangstelling te kijken. Na de uitleg mochten de kids aan het werk aan de Bonkertskamp en de Ten Raestraat. Onder de oude appelbomen werden botanische bloembollen gepland.

Johan Geerdink: “Dit zijn narcissen, tulpjes, krocussen en kievitsbloemen. Allemaal soorten die klein blijven en verwilderen. In het voorjaar is het hier één grote bloemenzee. Eerst bloeien de bollen en daarna de mooie appelbomen.” Op de parkeerplaats (de Tuinderij) werden narcissen gepland in de verhoogde bloembakken. De gemeente Berkelland juicht dit soort acties alleen maar toe.

”In Borculo bij het gemeentehuis hebben we al een hele slag gemaakt. De kinderen plukken er zelf letterlijk en figuurlijk de vruchten van. Ik zag laatst vier kinderen lopen die bij het gemeentehuis frambozen aan het plukken waren. Prachtig daar doen we het voor”, aldus IJsebrands.

De gemeente Berkelland heeft de bloembollen betaald. “Ze komen uit Lisse en zijn door kweker Lubbe persoonlijk gebracht.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3203]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven