‘Meet & Greet’ in Neede zeer succesvol

NEEDE – Het CDA-Berkelland heeft afgelopen vrijdag interessante werkbezoeken afgelegd en een nuttige Meet & Greet bijeenkomst gehad bij Vally’s in Neede. Fractievoorzitter Jaap Jonk: ”Jeroen Olminkhof van loon- en grondverzetbedrijf Olminkhof vertelde ons welke ontwikkelingen er zijn geweest in de agrarische sector en de invloed daarvan op hun bedrijf.”

”Het grondverzet is een goede aanvulling op het loonbedrijf waarbij de pieken in andere periodes liggen. Daarna konden we de imposante machines bekijken waaronder een maiskneuzer maar ook een mini-kraantje.”

Bert Izaks van Eiki Neede liet zien hoe zijn bedrijf winkelinterieurs maakt. Achter een bescheiden gevel aan de Parallelweg gaat een bedrijf met drieëntwintig mensen schuil. ”We zagen hoe elk onderdeel van een winkelstelling wordt gestanst, gelast, met poeder wordt gecoat en zo onderdel wordt van een fleurige stelling. Ook het nieuwe product, de golflocker, kwam aan bod”, aldus Jonk. Beide ondernemers gaven aan dat procedures om vergunningen te krijgen bij uitbreidingen erg lang duren en graag zien dat die verkort en vergemakkelijkt worden.

”Bij de goed bezochte Meet & Greet bij cafë Vally’s spraken we met de direct betrokken inwoners over de Algemene Muzikale Vorming op basisscholen, het reilen en zeilen van de WMO en de Welzijnsraad en de ontwikkelingen van het nieuwe marktplein op de locatie van de voormalige Basismarkt.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven