Voorzitter Jansen is in het zonnetje gezet

tn_dsc01088NEEDE – Voor het eerst kon voorzitter Gerd Jansen de opkomstavond en de officiële aftrap van het carnavalsseizoen bij de Vlearmuze niet bijwonen. Gerd is zaterdag 10 november namelijk vijftig jaar geworden en was daarom afgelopen weekend niet van de partij. De carnavalsvierders bedachten daarom iets ludieks. Ze maakten een ‘levensechte’ Gerd-Abrahampop. Iedereen was met de pop aan het slepen. Waar de Vlearmuze waren was de Gerd-pop ook. ”Op deze manier is hij niet ongeschonden uit de strijd gekomen”, lacht Joop Rust.

Zondagmiddag tegen 14.00 uur werd ‘Gerd’ zogenaamd dronken naar huis gebracht (bekijk de hilarische beelden hieronder die bij zijn woning aan de Borculoseweg zijn gemaakt). De pop op wieltjes – werd zonder dat Gerd het wist – voor het raam geplaatst. Rust: “Hij wilde geen bombarie en publiciteit. Dat moet je natuurlijk niet tegen een carnavalsverenging zeggen. Dan krijg je juist de aandacht!”

Toen Gerd en zijn vrouw ’s avonds thuis kwamen werden ze verrast door de pop. Voor de rest is er rondom de woning nog niets versierd. Volgens Rust gaat dit nog gebeuren. “Aanstaande vrijdag geeft Gerd een feestje. Je snapt dat er dan nog wat op het programma staat.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3220]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven