Vriendelijke verlichtingscontrole geslaagd

tn_controleRUURLO – Donderdagavond heeft de politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, de fietsersbond, autobedrijf Ruesink en fietsenmaker Fokkink een grote verlichtingscontrole gehouden in Ruurlo. De ‘controlestraat’ was tussen 18.00 en 21.30 uur te vinden op de parkeerplaats van Ruesink (Venterkamp). Tijdens de controle werden veel politiemensen ingezet, waaronder politiebikers, twee -motoren, en meerdere studenten. De verlichtingscontrole had een vriendelijk karakter. Veel automobilisten konden tegen kostprijs hun verlichting laten maken.

“We rekenen vijf euro voor een kapotte lamp, kleine lampjes zoals de kentekenplaatverlichting krijgen mensen gratis. Normaal kost een koplamp rond de 12,50 euro”, aldus de eigenaar van Ruesink. De politiebikers waren vooral in het centrum actief. De motoren reden op de Rondweg (N315) en controleerden daar het verkeer. Vier studenten konden ’s avonds mooi praktijk ervaring opdoen. Ze werden begeleid door ervaren agenten.

In totaal moesten eenentwintig automobilisten hun verlichting ter plaatse laten repareren. Negen koplampen en de rest achter- en kentekenplaatverlichting. Ook werden drie fietsers van de weg gehaald met defecte verlichting.

Andere bekeuringen: niet handsfree bellen (1), kleven (1), niet dragen gorden (3), voeren mistlampen (11). Één bestuurster mocht met haar auto niet verder rijden omdat de verlichting van de auto niet goed werkte. Ze mag vrijdag – na reparatie – de auto weer ophalen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3250]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven