Wormgoor geeft nu vuurwerkvoorlichting

tn_dsc01577NEEDE – Herman Ahuis – eigenaar van Wormgoor Vuurwerk – heeft maandagmorgen 26 november de deuren van zijn (vuurwerk)bedrijf opengesteld voor een groep leerlingen van het Assink Lyceum uit Neede (HAVO/VWO N1 V2) . De Needse ondernemer verzorgde voor de eerste keer een leerzame vuurwerkvoorlichting. Ahuis had totaal geen geheimen over de opslag van vuurwerk, de verkoop, de controles van gemeente en milieupolitie en het allerbelangrijkste de veiligheid tijdens het afsteken van vuurwerk (zie video). Alle vragen van de leerlingen werden netjes beantwoord.

Ahuis: “Heel veel kinderen hebben geen idee wat er hier afspeelt tijdens de verkoopdagen. Het lijkt allemaal heel simpel maar er komt veel bij kijken. De leerlingen waren heel enthousiast over de vuurwerkvoorlichting. Er werden veel vragen gesteld en dat is een goed teken.” Herman Ahuis wil vaker voorlichting geven over vuurwerk. “Dit is de eerste keer. We hebben dit in samenwerking gedaan met het Assink Lyceum en vuurwerkleverancier Lesli uit Lichtenvoorde. Volgend jaar gaan we ook basisscholen uit Neede en omstreken uitnodigen.”

Veiligheid en vandalisme kwamen elke keer terug tijdens de toespraak van Ahuis (zie video). Alle leeringen gingen met een veiligheidsbril en aansteeklont naar huis. ”Misschien moeten we volgend jaar ook de wijkagent van Neede uitnodigen. Hij kan dan mooi uitleg geven over bureau HALT en de gevolgen van vernielingen.”

Wormgoor verkoopt al ruim 48 jaar vuurwerk in Neede. “Mijn schoonvader is begonnen. Hoelang ik al in de vuurwerkwereld zit? Zeker 21 jaar”, zegt Ahuis.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3258]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven