IJsbaantje in trek bij jeugd uit Eibergen!

ijspret-goedEIBERGEN – Jonge schaatsliefhebbers komen aankomende dagen weer flink aan hun trekken. De Eibergse Ondernemers Vereniging (EOV) heeft net als vorig jaar een ijsbaan geplaatst in het centrum van Eibergen. Donderdagmorgen mochten de eerste kinderen het (kunst)ijs op. Onder leiding van ‘schaatsleerkrachten’ Bertus Lappenschaar en Gerrit Maatman (lid van de Eibergse ijsverenging) kregen de leerlingen van de Regenboog schaatsles (zie foto’s en video). De ijsverenging uit Eibergen verzorgde de lessen samen met Sport Federatie Berkelland.

Bertus Lappenschaar: ”De kinderen schaatsen veel beter dan vorig jaar. Hoe dat komt? Begin dit jaar hebben we veel ijsdagen gehad. Je merkt dat de kids veel hebben geschaatst.” Naast Gerrit en Bertus waren ook Johan Wansink, Theo Nijkamp en Wim van de Kamp aanwezig (zie video).  In totaal hebben zes scholen zich aangemeld voor de lessen.

Marieke Altena namens de EOV: ”Vorig jaar stond de ijsbaan er pas op vrijdag, maar omdat de animo zo groot was hebben we ervoor gekozen de baan een dag eerder op de Brink te plaatsen.” De ijsbaan is vrijdag en zaterdag ook gratis toegankelijk voor alle kinderen uit Eibergen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3301]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven