Kerst-koopzondag Neede ongekend druk

NEEDE – Ondernemers in Neede keken zondagmiddag hun ogen uit tijdens de (kerst)koopzondag. “Dat er zoveel mensen zouden komen hadden we niet verwacht. Hoeveel het er waren?, we hebben ze niet geteld. Honderden mensen hebben de winkels bezocht. Het kan dus wel in Neede”, laat Charles Klop trots weten. NUB ging op onderzoek uit, en inderdaad het was druk op straat (zie foto’s). Bij het Bloemenhoekje hingen ze met de benen uit. “De sfeer was goed in het centrum. Alle winkeliers gaan vanavond met een goed gevoel naar huis.”

”Het is lang geleden dat het op een koopzondag in Neede zo druk is geweest”, zegt Needenaar Wim Dijkman. Ook de supermarkten deden goede zaken. Naast de Emté waren de Lidl en Albert Heijn ook geopend. Albert Temmink: “We zijn dik tevreden over de omzet. We hebben heel wat voetjes over de vloer gehad. Mooi dat deze speciale koopzondag geslaagd is. We moeten het samen doen in dit dorp.”

Voor de winkels die gesloten waren was het een gemiste kans. In Eibergen en Borculo was het minder druk. “Volgend jaar gaan we het nog groter aanpakken. Je moet het langzaam weer opbouwen”, zegt Charles Klop.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3334]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven