Needse shoarmaboer bestaat twintig jaar

NEEDE – Ondernemers Antar en Ellen Eldeib vieren feest. Hun zaak ‘Mamoura Plaza’ bestaat twintig jaar. Op 18 december 1992 gingen de deuren van de Needse shoarmazaak open. Sinds die tijd zijn Antar en Ellen niet weg te slaan in Neede. Het bedrijf heeft in de jaren een flinke groei meegemaakt. Antar: ”De eerste drie jaar was onze zaak te vinden naast slagerij Peeze. Daarna zijn we verhuisd naar de prachtige boerderij aan het einde van de Oudestraat (6 augustus 1996).” Antar begon met een simpel broodje shoarma. In de loop der jaren kwamen er steeds meer gerechten bij. Van pizza, vis, döner, tot steaks.

”Waarom mijn zaak zo’n succes is geworden? Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. De producten moeten gewoon goed zijn. Ook sfeer, netheid en goede prijzen zijn belangrijke factoren. We hebben het voordeel dat we tussen een shoarmazaak en een restaurant in zitten. Sociale contacten vind ik heel belangrijk. Het gaat bij het ondernemen niet alleen om het geld. Om de zes zeven jaar gooi ik mijn zaak helemaal om. Je moet blijven vernieuwen.” De Needse ondernemer heeft naast zijn bedrijf ook Neede zien groeien.

“Dat merk je vooral aan carnaval en de jammarkt. Deze twee evenementen zijn extreem gegroeid. Het ‘dweilen’ is bij ons iedere jaar een geslaagd feestje.” Mamoura is de geboorteplaats van Antar. Hij vond het wel een geschikte naam voor zijn zaak. “Wat mijn lievelingseten is? Ze mogen me wakker maken voor een pizza tonno”, grapt Antar.  ”Hoelang ik nog door wil gaan met de zaak? Ik hoop nog twintig jaar. Opvolgers heb ik genoeg. Ik heb drie kinderen. Twee meisjes en één jongen.”

Mamoura Plaza heeft nog een klein feestje. Ze sponsoren al bijna twintig jaar sportclub Neede. “Needenaren zijn geweldige mensen. Ik ga hier echt niet weg.”

Meer informatie over de shoarmazaak is te vinden op de website www.mamouraplaza.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven