Midwinterwandeling opnieuw een succes

tn_dsc01730RUURLO – De midwinter(hoorn)wandeling in Ruurlo mag zeker weer een succes worden genoemd. Afgelopen zondag (2 december) trok de wandeling meer dan duizend bezoekers. De midwinterhoornblazers uit Ruurlo, Eibergen en Kotten stonden te popelen om hun speciale klanken te laten horen (zie video). Er werden eenendertig hoornblazers ‘ingehuurd’. De Reurlse bloazers hadden dit jaar een nieuwe route uitgezet en die viel bij de wandelaars zeker in de smaak. De start en finish waren bij pannenkoekenboerderij De Heikamp.

De lopers werden tijdens de midwinterhoornwandeling goed verzorgd. Op twee punten stond een koek-en-zopie kraam (onder andere aan de Vordenseweg). De organisatie had de zaakjes goed voor elkaar. Bij de drukke oversteekplekken werden verkeersregelaars ingezet. De meeste lopers gingen voor de twaalf kilometer.

De Eibergse blaasgroep kon zondag mooi oefenen voor de midwinterhoornwandeling in Eibergen ( zeven blazers). Gerrit Keuper: “We zijn vanmorgen al vroeg begonnen. We stonden tegen 9.00 uur al in de kerktoren van Eibergen te blazen.” Op 23 december wordt de tocht gehouden bij het Muldershuis in Eibergen. Om 12.30 uur kan er gestart worden. We hebben nu wat activiteiten onderweg, een groot kampvuur bij Scoltaro en een levende kerststal bij vakantieboerderij Slotman.”

”De totale route is een kilometer of zeven. Er komen veel blazers uit de regio. Uit Neede, Beltrum en Kotten.” Oja, Gerrit Keuper was een echte ‘ster’ in Ruurlo! (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3272]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven