Nieuw: Gemeente twittert over gladheid

tn_dsc01812BORCULO – Wanneer gaat de gemeente strooien? Die vraag hoor je regelmatig in Berkelland. Sinds enkele dagen zet de gemeente Berkelland Twitter in om dit te communiceren met haar inwoners. Gladheidscoördinator Wim Elshof: ”Twitter is een fenomeen. Ook de gemeente moet hierin meegaan. Het is een prachtig middel om duizenden mensen in één keer te bereiken.” De gemeente geeft in de berichten precies aan hoe laat ze starten en welke routes ze rijden. Op deze manier kunnen inwoners precies zien waar de strooiploegen mee bezig zijn

“We willen met de berichtjes weggebruikers aankomende winter tevens waarschuwen voor gladheid”, zegt Elshof. Op dit moment is de buitendienst druk bezig met de voorbereidingen in verband met de grote hoeveelheid sneeuw die vrijdag mogelijk gaat vallen. “De B-route hebben we vandaag extra gestrooid. Er ligt nu al een laagje zout op de weg. Ook hebben we op verschillende fietspaden paaltjes verwijderd zodat de wagens zonder hinder door kunnen rijden.”

De gemeente strooit op dit moment nat en droog. “Het voordeel van nat strooien is dat het zout niet wegwaait. Waarschijnlijk gaan we helemaal over op nat strooien. Met deze methode gebruiken we veel minder zout.”

Op de site van de gemeente Berkelland is het gehele strooiplan te vinden (alle routes). De gladheidstweets zijn te vinden op de Twitter-pagina van de gemeente Berkelland .

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3281]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven