Reddingsactie koeien had sneller gekund

EIBERGEN – De reddingsactie voor drie koeien had maandagavond veel sneller gekund. De dieren waren bij een boer aan de Haaksbergseweg door een rooster gezakt en belandde in een gierkelder. Brandweer Eibergen (die geen veetakel heeft) kreeg hulp van het brandweerkorps uit Lichtenvoorde. De brandweermannen kwamen met een takel richting Eibergen (prio 2).

Op Twitter verschijnen nu heel wat reacties over het incident. De grootste vragen: ”Waarom kwam brandweer Haaksbergen niet opdagen met een veetakel? Dit scheelt zo tien minuten. Zouden de koeien het overleefd hebben als brandweer Haaksbergen meteen uitrukte?” Volgens cameraman/journalist Hugo Janssen is er nog geen goed convenant tussen de regio’s Twente en Achterhoek.

“Eigen regio krijgt nu nog voorrang bij de meldkamer.” Nu maar hopen dat de veiligheidsregio’s de handen ineen slaan!

Eerdere bericht: Jonge koeien dood na val in gierkelder

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven