”Vanaf 1985 verkopen we al kerstbomen”

tn_dsc01862BORCULO – Kerstbomen-echtpaar Delie en Hans Soetekouw kunnen de Latijnse namen wel dromen. Abies nordmanniana, Picea omorika, Picea pungens ‘Glauca’ of de Abies koreana. Ook over verkooptrucs hoef je de groen ondernemers niets meer te vertellen. Afgelopen dagen was het een drukste van jewelste bij tuincentrum Soetekouw. De kerstbomen gingen als warme broodjes over de toonbank. Hans Soetekouw: “Hoelang we al kerstbomen verkopen? Vanaf 1985 zijn we gestart met de verkoop. We zitten dus al meer dan 25 jaar in het vak. We hebben heel wat Berkellanders blij gemaakt met een boom.”

Maar zijn er in die vijfentwintig jaar veel dingen veranderd? “Jazeker”, roept Delie. “Opvallend is dat de verkoop ieder jaar steeds eerder begint. De eerste bomen worden eind november al verkocht. En dan is sinterklaas nog gewoon in Nederland.” Hans geeft aan dat vooral de Nordmannsparren de laatste jaren in trek zijn. “Het is een naaldvaste boom. Wat ik zo mooi vind aan de Nordmann? Zijn natuurlijk vorm spreekt me enorm aan.”

Ook de gewone kerstbomen (Picea abies) zitten bij Soetekouw in het assortiment. “Niet alleen particulieren komen hier voor een boom. Ook bedrijven trekken jaarlijks aan de bel.” De kracht van Soetekouw is service en de gemoedelijke sfeer. Naast kerstbomen worden er op dit moment ook veel graftakken verkocht. “Hans is bij ons de graftakken-specialist. Hij maakt ze met veel passie”, zegt Delie.

De takken zijn er al vanaf 6,00 euro. ”Zaterdag en maandag verwacht ik nog aanloop. Mensen kopen vaak op het laatste moment nog een tak.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3328]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven