Vermaak in Beltrum tijdens oud en nieuw

BELTRUM – Van oliebol naar horrortocht en van schrikelement naar radio-uitzending, dat kan allemaal bij SJB, (Stichting Jongerenwerk Beltrum) in december, in de tijd van de jaarwisseling. Niet voor niks is het motto van SJB in december dan ook ”Oud en Nieuw vier je met SJB”. December is een drukke maand voor de vele vrijwilligers van SJB. Zo is een deel bezig met de voorbereidingen van de horrortocht die wordt georganiseerd voor de jeugd van 12 tot 15 jaar.

Het thema van de tocht is Ghostrider, afgeleid van de gelijknamige film. De horrortocht wordt gehouden op 29 december en start om 18.30 vanaf dorpshuis De Wanne. Maar voordat het in Beltrum echt gaat spoken is de Beltrumse jeugd ’s middags al druk in de weer geweest met de verkoop van zo’n 10.000 oliebollen binnen en buiten Beltrum.

”De oliebollenactie is erg leuk om te organiseren, maar is ook bittere noodzaak”,  vertelt Richard Stortelder, bestuurslid van SJB. ”We krijgen geen enkele subsidie en zijn dus geheel op onszelf aangewezen. De opbrengt van de oliebollenactie hebben we hard nodig om onze activiteiten en werkzaamheden te kunnen verwezenlijken.”

En als klap op de vuurpijl begint op 30 december een tweedaagse ‘uitzendingsmarathon’ van ’t Glazen Huus. Na het succes van vorig jaar kon het natuurlijk niet uitblijven. Dit jaar dus twee dagen. Op 30 december zullen de dj’s om 10.00 uur worden opgesloten in het Beltrumse Glazen Huus: de Witte Olifant. In de middag is een programma vol activiteiten voor met name de jeugd en dan zijn er ’s avonds in de tent naast het Glazen Huus optreden van het koor Fitheen en de Groenlose band…

”Het worden een paar drukke maar ook bijzonder mooie dagen. We hebben zowaar een bekende Nederlander weten te strikken die ons gaat opsluiten”, aldus Luc Nijhuis, DJ in ’t Glazen Huus. ”En hopelijk halen we veel geld op, want de opbrengst is voor het toekomstige nieuwe onderkomen van SJB, ’t Jeugdhuske.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven