Weer afvalbak opgeblazen met vuurwerk

tn_dsc01851NEEDE – Vuurwerkvandalen hebben zondagmiddag of -avond opnieuw toegeslagen. Op het busplein is – met illegaal knalvuurwerk – een gemeentelijke afvalbak opgeblazen. Dit is niet de eerste keer, op 11 november werd voor de Emté ook een bak vernield door vuurwerk (zie bericht hieronder). Hoe laat de vernieling heeft plaatsgevonden is onduidelijk. NUB kreeg rond 20.15 uur de melding binnen. De prullenbak is volledig vernield. Al een lange tijd wordt Neede geteisterd door vuurwerkoverlast. Op Twitter en Facebook zijn veel klachten te vinden.

De politie zoekt eventuele getuigen die zondag iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van het busplein. Politie Berkelland heeft eerder aangegeven dat agenten streng gaan controleren in de gemeente Berkelland. Personen die zwaar illegaal vuurwerk voorhanden hebben of afsteken zullen worden aangehouden. Bij minderjarigen worden ouders gebeld.

Ook inwoners uit Eibergen klagen over harde knallen. Bij het voetbalveldje aan de Hupselseweg wordt regelmatig vuurwerk afgestoken. Waar is er nog meer overlast? Wij horen het graag, mail naar [email protected]. Oja, in Beltrum zijn er al jongens die aan het carbidschieten zijn! (zie video).

Eerdere bericht: Prullenbak opgeblazen met knalvuurwerk

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3288]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven