Carel Kraayenhof speelt in Ruurlose kerk

RUURLO – Carel Kraayenhof (1958), bandoneonist componist en arrangeur, is de meest fascinerende en veelzijdige bandoneonspeler van deze tijd. Wereldwijd beroert hij elk publiek met zijn betoverende en integere spel. Op zondag 27 januari speelt hij op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo met zijn Kraayenhof Tango Ensemble in de Dorpskerk te Ruurlo. Kraayenhof zegt daarover: “Een optreden in een kerk heeft altijd zijn eigen karakter. Wij houden daarvan en spelen daarop in.”

Door zijn samenwerking in 1987 met Astor Piazzolla († 1992) tijdens de Broadway show ‘Tango Apasionado’ en zijn jarenlange persoonlijke band met de geliefde tangomaestro Osvaldo Pugliese († 1995) ontwikkelde Kraayenhof zich tot één van de meest geliefde bandoneonisten van deze tijd. Een van de hoogtepunten in zijn carrière was op 2 februari 2002 toen hij tijdens het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima op hartstochtelijke wijze het gevoelige ‘Adiós Nonino’ van Astor Piazzolla speelde. Kraayenhof is een internationaal graag geziene bandoneon solist bij internationale symfonieorkesten. Dat Carel zich niet beperkt tot één muziekstijl bewijst zijn samenwerking met de zangers Dulce Pontes en Sting. In Nederland nam hij ook nummers op met o.a. André Hazes, Blöf en Trijntje Oosterhuis.

Verliefd op de klankcombinatie van de bandoneon met strijkinstrumenten riep Kraayenhof onlangs een zevenkoppig ensemble in het leven: het Kraayenhof Tango Ensemble (KTE). Met dit ensemble komt hij op 27 januari naar Ruurlo. Inspiratie voor de muziek van dit ensemble vindt Kraayenhof onder meer in de Argentijnse tango, waar bandoneon en strijkers al ruim een eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De specialiteit van het ensemble is het tango nuevo repertoire en lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Astor Piazzolla, Juan Pablo Dobal en Kraayenhof zelf. Het concert in de Dorpskerk te Ruurlo begint op 27 januari om 15.30 uur.

Vanaf 15.00 uur zijn de deuren open. Het ensemble brengt o.m. een aantal nummers van de nieuwe CD !Fuerza! ten gehore, zoals Primavera Porteno, Verano Porteno en Ivierno Porteno van Astor Piazzolla, Il Postino van Luis Bacalov en !Fuerza!, Lagrima anjeja, Desconcierto en the Chase van Carel Kraayenhof. Kaarten in voorverkoop Er zijn al veel kaarten verkocht in de voorverkoop en er wordt gerekend op een uitverkocht concert. Het is daarom raadzaam uw plaatsen zeker te stellen door uw kaarten nu al te bestellen.

De entreeprijs bedraagt in de voorverkoop € 22,50 per persoon incl. een consumptie. Op de dag zelf kosten de kaarten aan de kassa € 25,00 (voor zover nog beschikbaar). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl, bij Alex, schoenmode, Dorpsstraat 21, bij Bloemen Groot Jebbink, Dorpsstraat 57, Everwennink, Leeuwerikstraat 4 allen te Ruurlo.

Kijk voor meer informatie op de websites www.kunstkringruurlo.nl of  www.carelkraayenhof.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven