Groot carnavalsfeest in de Beltrumse kerk

BELTRUM – Carnaval is een feest waarbij de carnavalisten tijdelijk de lokale ‘macht’ overnemen. Gewone burgers worden buutreedners en nemen  vooraanstaande burgers en kerkelijke en maatschappelijke leiders op de korrel. Met andere woorden met carnaval staat de wereld drie dagen op z’n kop. Past in dit geheel een Carnavalsviering in de kerk? In Beltrum denken ze van wel. ”Wij dagen eenieder dan ook uit om de carnaval te beginnen met een viering in de kerk. Omkleden hoeft niet want je kunt gewoon in je carnavalspak aan naar de kerk! Hoe kleurrijker hoe mooier zelfs”, aldus een woordvoerder van de Belhamels.

Tijdens deze carnavalsviering gaan voorgangster Marga Peters en buutreedner Bas de Stofjas met elkaar in gesprek. ”Zijn jullie ook zo  nieuwsgierig naar wat Marga en Bas ons te zeggen hebben dan moeten jullie er zeker bij zijn tijdens de carnavalsviering van 2013.”

De viering is op zaterdag 9 februari. Om 19.00 uur begint de dienst. Het thema is: Lachen gieren.. samen vieren. Het koor Kiddoesj is aanwezig en Valse Loch is ook uitgenodigd.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Groot carnavalsfeest in de Beltrumse kerk”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven