Koningsschieten ook in trek bij jeugdigen

tn_dsc02893RUURLO – Handboogschietverenging De Gouden Treffer blijft een bloeiende vereniging. Dat bewijs werd afgelopen zondag 20 januari geleverd tijdens het jaarlijkse koningsschieten. Jong en oud was op de schietbaan te vinden. Voorzitter Erik Lindenschot was na afloop blij met de grote opkomst. Volgens de voorzitter kijken de leden hier al maanden van tevoren naar uit. De club telt op dit moment vijfentwintig jeugdleden. Het merendeel van deze jongeren stond zondagmiddag op de deelnemerslijst. Antoine Hofmann werd met 340 punten ‘schutterskoning’. Schutter Co Middelink ging met de titel eerste ridder naar huis (336 punten).

Het koningsschieten werd in 1979 opgericht. Tot heden – na 34 jaar – heeft de handboogschietverenging dit in eren weten te houden. Derk Hulshof werd toen de eerste koning. De Gouden Treffer krijgt bijna ieder jaar nieuwe aanwas. Het jongste lid van de verenging is 8 jaar (Kobus Assinck) en het oudste is Jan den Besten (69 jaar). Leden komen niet alleen uit Ruurlo. De handboogschutters komen ook uit Lochem, Doetinchem, Winterswijk, Borculo, Toldijk en Zutphen.

Erik Lindenschot: “Jongeren die belangstelling hebben voor deze sport kunnen zaterdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur vrijblijvend een kijkje komen nemen in ons clubgebouw.” De Gouden Treffer is te vinden aan Fürstenauerstraat 1.

Klik hier voor alle uitslagen van afgelopen zondag. Meer informatie op de websitesite www.degoudentreffer-ruurlo.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3407]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven