Loonbedrijven schieten gemeente te hulp

Door Redactie op 21-01-2013

NEEDE – Loonbedrijf Olminkhof uit Neede schiet vandaag (maandag 22 januari) de gemeente Berkelland te hulp. Het loonbedrijf is ingehuurd om de wegen in Neede sneeuwvrij te maken. “We doen dit alleen als het echt spannend wordt”, aldus Clemens Olminkhof. De grote shovel van het loonbedrijf is voorzien van een rubberen flap. “Dit werkt prima, je ziet meteen het resultaat”. Niet alleen de gemeente krijgt hulp van loonbedrijven, de provincie Gelderland en ProRail huren de lokale loonwerkers ook in. Vier medewerkers van Baks uit Borculo zijn afgelopen nacht uren bezig geweest voor de instanties. Ook de schuifploeg van de gemeente was de hele nacht in touw om de wegen schoon te maken.

Woordvoerder van Baks: ” We schuiven ook op bedrijventerreinen, stations, en rondom bejaardenhuizen in Borculo. Dag en nacht zijn onze mannen op pad.” In Berkelland is er nog veel onduidelijkheid over het strooi- en schuifbeleid van de gemeente. Op Twitter en Facebook verschijnen de laatste dagen veel reacties. De berichten gaan vooral over de fietspaden. VVN afdeling Berkelland op Twitter: ”Neem alstublieft voor het schuiven en strooien de fietspaden ook mee. Er is nu moeilijk door te komen. Bedankt.”

Volgens de gemeente is het beleid heel duidelijk. Hier kunt u het beleid nog eens rustig nalezen. Bent u tevreden over het strooi- en schuifbeleid van de gemeente Berkelland? Laat hieronder een reactie achter.

Update maandagmiddag 13.00 uur:
In Eibergen is loonbedrijf Winkelhorst druk met het schuiven en strooien van de wegen.

Update maandagmiddag 17.30 uur:
Reactie gemeentewoordvoerster Henny Roos: ”De buitendienst van de gemeente Berkelland is vanaf gistermiddag half twee continu bezig met de gladheidbestrijding volgens het vastgestelde gladheidbestrijdingsplan. Ook op dit moment rijden onze gladheidbestrijders nog rond en doen vooral de B-routes. Er zijn steeds 6 medewerkers (worden na een bepaalde tijd afgelost) met hun machines op de weg om te strooien en te schuiven. Vanmorgen is het bedrijf Olminkhof ingehuurd om met een sneeuwschuiver vooral de B-route in Neede te schuiven. Loonbedrijf Winkelhorst is vanmorgen ingehuurd om het sneeuw te schuiven in Rekken en vooral de B-routes in Eibergen te doen. Deze sneeuwschuivers van de loonwerkers zijn goed wendbaar en kunnen snel het sneeuw wegschuiven. Onze buitendienst gaat er dan nog met zoutstrooiers achteraan. Ook vorige week bij de hevige sneeuwval zijn deze bedrijven ingehuurd om sneeuw te schuiven. De hevige sneeuwval lijkt voor dit moment achter de rug.”

Reacties

Tevreden over strooi beleid? Nee, jammer genoeg niet. Valt mij tegen dat de fietspaden ad Rekkenseweg zo slecht begaanbaar zijn. Daarnaast is het jammer dat er zelfs niet sneeuw wordt geschoven in de meeste straten in Eibergen

Mary Sjabbens | 21-01-13 | 13:28

Ben niet tevreden! Wat kan de gemeente Lochem wel, wat Berkelland niet kan????
Vanochtend wederom goed te merken wanneer je de gemeente Berkelland verlaat en in de gemeente Lochem komt, niets aan de hand. Mooie schone wegen.

M | 21-01-13 | 14:11

“bij schade aan derden ten gevolge van verwijtbaar verzuim kan de gedupeerde de
gemeente aansprakelijk stellen”. Dat staat in het beleid. Dus als ik vanuit mijn nooit geschoven of gestrooide straatje rij, naar de wegen die wél sneeuw en ijsvrij zijn en ik glij tegen een stilstaande auto aan mag ik de rekening naar de gemeente sturen……Jammer dat er gezegd wordt als je er een opmerking over maakt : Ja maar, we strooien en schuiven alleen de grote doorgaande wegen. JA, hoe moet ik daar komen ZONDER brokken?

Monique Bach | 21-01-13 | 14:13

Dat krijg je als je bezuinigd op buiten personeel !!!

Hans | 21-01-13 | 15:21

Wat wil je dan…..Fietsers betalen geen WB..dus .(Wegenbelasting)
Goed dat andere te hulp schieten..hulde aan alle die vroeg uit Bed gaan om de Wegen schoon te maken.
En ik ga ook zelfs aan werk hier in de straat…dat zouden meer doen ,in eigen Buurt….

Wat? | 21-01-13 | 15:53

Is het mogelijk om van de huisnummers 47 t/m 50 aan de Niessinkkamp ook te strooien? Hier wonen allemaal bejaarden.Indien mogelijk heel veel dank.

H.Rothman | 21-01-13 | 16:48

Strooibeleid???? Wat een kolder ik heb het idee dat er erg selectief gestrooid wordt. Je zult maar oud zijn en op het Hengeler wonen, wanneer je richting de bergstraat wilt ben je als oudere de pineut, het loopt er behoorlijk naar beneden dus glijden maar en hopen dat je niks breekt. Gemeente bedankt voor jullie perfecte strooibeleid.

Jan van Dijk | 21-01-13 | 17:00

Tevreden over strooibeleid ?? JA !!!!! Ben vanmorgen op de fiets naar mijn werk (ca 8 Km ) gefietst en was goed te doen !!
Dat GEZEUR dat de wegen niet schoon zijn moeten ze zelf maar eens de handen uit de mouwen steken en beginnen hun eigen stoep voor het huis schoonmaken , en die van de buren , gewoon “noaberplicht” !!!

Jan

Jan | 21-01-13 | 17:17

Mary, wat een opmerking. Ben vanmorgen via de rekkenseweg naar rekken gefietst, net terug gekomen. Vanmorgen cq 8 uur waren ze druk aan het schuiven en strooien. Toe net was het goed te doen. Maar als er gestrooid word moet er ook overheen gefietst worden. . Ze zijn er wel degelijk langs heen geweest. Dus niet klagen!!!

Rik | 21-01-13 | 17:43

Ik heb vandaag kritisch gekeken naar het schuiven en strooien in Berkelland. Mijn complimenten richting gemeente, provincie en loonbedrijven. De hoofdwegen zijn netjes schoon. Medewerkers hebben zich ingezet voor onze veiligheid. Chapeau!

Roy Nijman | 21-01-13 | 17:45

Laten we de schuif en strooi ploegen bedanken voor hun inzet, Heren bedankt.
En laten we nu niet gaan zeuren dat het hun werk is en ze dik betaald worden ook deze mensen liggen op zondag nacht liever in bed dan bij nacht en ontij de weg op moeten

Wim | 21-01-13 | 18:14

hopelijk gaan ze morgen dan ook de wegen binnen de kom (Eibergen)strooien, anders blijven we (mensen die slecht ter been zijn of oud) weer een tijd van de buitenwereld afgesloten.
Vorige week deden ze dat ook(in de vogelbuurt) en toen konden we al vrij snel weer richting dorp.
Maar gebeurd het strooien niet en het blijft vriezen dan blijft het een ijsbaan.
Met brandweerkazerne en de gehandicapte bewoners van de vogelzangstraat voorheen Buskerskamp)die dagelijks gehaald worden, vind ik dit strooien niet overbodig.

jr | 21-01-13 | 18:58

Wat een geklaag. Wat denk je wat dat zou kosten als de gemeente alle straten in Berkelland sneeuwvrij zou maken? Willen jullie daar dan ook veel meer belasting voor betalen? Beetje bij de weg blijven, mensen. Zorg dat je eigen straatje schoon is, rij voorzichtig in de buurt en wees blij dat de gemeente en provincie vrij snel de doorgaande wegen en fietspaden berijdbaar maken!

Wim | 21-01-13 | 19:26

ik vindt dat het goed gestrooit is
dat je het niet mee eens bend ga je toch gewoon lekker lopen .
ik fiets ook gewoon 10km dus niet zeuren

sv | 21-01-13 | 19:37

ik woon in neede, en normaal wordt er bij ons in de straat nooit geschoven en bijna niet gestrooid. Nu wel, en de wegen waren al snel weer helemaal schoon. Mijn complimenten daarvoor, ik merk echt verbetering vergeleken met de keren hiervoor toen er sneeuw viel ( zelfs met vorige week toen er sneeuw viel, was gewoon een ijsbaan bij ons in de straat) Wat mij betreft houden ze dit vol!!

needenaar | 21-01-13 | 19:47

Tjonge, jonge, wat zijn we toch een klagend, ontevreden volkje. Met de Kerst willen we sneeuw en krijgen we het niet. Nu hebben we sneeuw en willen we het niet. Mensen neem gewoon alles zoals het komt en blijf positief denken. En voor mensen die graag alle straten begaanbaar willen hebben zou ik zeggen: steek met elkaar de handen uit de mouwen en veeg allereerst eens je eigen buurt. En neem dan ook gelijk het straatje van die oude buurman of -vrouw mee. Haal eens voor hen de boodschappen, of help ze anderzijds. Waar is ons goede “noaberschap” van vroeger gebleven? Klagen is zo gemakkelijk, maar ik heb alle lof voor de sneeuwploeg-medewerkers. Ik fiets dagelijks van Eibergen naar Borculo en terug en het is prima te doen! Gewoon een kwestie van willen en op tijd vertrekken.

Eibergse | 21-01-13 | 20:03

wat word er toch weer geklaagt over het strooibeleid van de gemeente.
ze doen zijn best om de belangrijkste wegen sneeuwvrij te houden dat is ook het belangrijkste.
voor mensen die naar het werk moeten.
ze zijn wel dag en nacht in de weer voor mensen die de weg op moeten ( pluimpje heren en dames )
waar ik mij dan weer het meeste aan erg is dat sommige bewoners zelf te beroerd zijn om voor hun eigen huis de stoep sneeuwvrij te houden .en mocht er eventueel een oudere of iemand die dat niet kan naast je wonen veeg daar ook eventjes dan de stoep kleine moeite.

gr.van sneeuw opruimer

ton | 22-01-13 | 08:18

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Maak een robot met Micro:bit tijdens BIEBlab
BERKELLAND – Op 3 november (Ruurlo) en 10 november (Eibergen) staat BIEBlab in het teken van het maken van een robot. In beide vestigingen begint de ......
Lees verder »

Bieb biedt hulp bij het digitaler worden
BERKELLAND – De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer wordt aan de burger gevraagd om zaken digitaal te regelen. Het aanvragen van toeslagen, h......
Lees verder »

Terrastour GroenLinks: Ga in gesprek met Leo en Andra
BERKELLAND - "De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en zoals bekend doen wij ook weer mee in Berkelland". Zegt Andra Weg. "Het verkiezingsprogram......
Lees verder »

Onderhoudswerkzaamheden brug aan de Hagmansweg
GELSELAAR/GEESTEREN- Van 25 oktober tot en met 26 november zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de brug in de Hagmansweg in Geesteren. Daarom wordt de ......
Lees verder »

Valpreventie cursus Beweeg Zeker weer van start!
BERKELLAND- In november start de Sport Federatie Berkelland (SFB) weer met de valpreventiecursus Beweeg Zeker! Deze cursus is voor alle inwoners van B......
Lees verder »

Dag van de Mantelzorg: u kunt zich nog aanmelden
BERKELLAND - Zorgt u langere tijd voor iemand in uw naaste omgeving? Voor iemand die ziek is of een beperking heeft? Dan verdient u het om eens in he......
Lees verder »

Asfaltwerkzaamheden op Pagertweg Neede
NEEDE - Op het gedeelte tussen de Pasmanweg en de Diepenheimseweg op de N824 wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Hiervoor wordt de weg van 29 ok......
Lees verder »

Piet de Wit Schaatsproject 2021, wie gaat er mee schaatsen?
EIBERGEN - Op maandag 8 november gaat het 4 weken durende Piet de Wit Schaatsproject 2021 van start voor de kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum.......
Lees verder »

Verkoopmorgen handwerkclub in Neede
NEEDE - De handwerkclub van de kerk kan eindelijk weer haar verkoopmorgen houden en wel op 26 oktober in Gebouw Diekgraven. De koffie of thee staat o......
Lees verder »

Cursus kruidengebruik in Kruidenhof Eibergen
EIBERGEN - Kruidengeneeskundige Marianne Holtslag geeft woensdag 27 oktober in Eibergen een informatiebijeenkomst over de kruidencursus, die vanaf vo......
Lees verder »

Dierenasiel Brammelo zoekt eigenaar van herders hond
EIBERGEN - Dierenasiel Brammelo is op zoek naar de eigenaar van deze hond. "Mooie grote Hollandse herder reu gevonden in Eibergen aan de Slemphutterw......
Lees verder »

Onderlinge Herfstdrive Bridgeclub Neede
NEEDE - Op donderdag 14 oktober hield de Bridgeclub Neede en Omstreken een onderlinge Herfstdrive. Voor aanvang werden de grootste stijgers van de ee......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

Fratsen Park De Stroet
NEEDE - Onlangs tuffen ik met onze bezorgbusse hendig deur de Beltrumse stroaten. Neet vulle volk in de beene en ik mos denken an de familie Dute en ......
Lees verder »

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

Fratsen Ter observatie
BERKELLAND - Ja leu ik heb `t ok al e kreggen, `t earste spuitje. Ik bun van 62 dus ik moch mienzelf anmelden. Wonder boaven wonder kon ik al noa dree......
Lees verder »

NUB TV

film: Kijkje op de kermis in Borculo

Uit de krant

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »