Neede week lang in de ban van carnaval

carnaval-2010-088NEEDE – De Vlearmuze staan klaar om de macht in het Vlearmoesdorp over te nemen van de gemeente. Prins Martijn, adjudant Raymond, jongerenprins Steven en jongerenprinses Lincy hebben zich de afgelopen weken goed voorbereid op hun zware taak. Aankomende zondag, 3 februari wordt de carnavalsweek gestart met het jaarlijkse Toafeln, diverse verenigingen uit de regio brengen dan een bezoek aan de receptie van de Needse hoogheden. De middag begint om 12.00 uur en door onder andere de Edelweisskappele wordt medewerking verleend.  De toegang is gratis en het Tofeln vindt plaats in de residentie Partycentrum ’t Haantje.

Maandag 4 en dinsdag 5 februari worden diverse wagenbouwlocaties bezocht door de hoogheden, samen met de Vlearmoesband. Woensdagavond is het de tijd voor de oudere Needenaar. Om 19.30 uur start het Kleintje Gala in Grandcafe De Hofmaat. Een selectie van optredens van de Gala avond zal worden gepresenteerd.  Doel van de avond is om de oudere medemens een gezellige avond te bezorgen. Het programma is weer goed gevuld en de avond zal tot ongeveer 21.30 uur duren. Kortom kom hier naar toe en geniet van een heerlijk avondje uit met veel gezelligheid!

Donderdagavond komen vanuit de gehele regio zo’n 200 mensen met een verstandelijke beperking naar de residentie Partcentrum  ’t Haantje. Vanaf 19.30 uur zullen de hoogheden zich met de dansgardes en de Vlearmoesband in het feestgewoel storten. Deze avond wordt door de Vlearmuze samen met Betula georganiseerd. Vrijdagmiddag staat het scholenbezoek op het programma. De Ariënsschool en de  Alferinkschool zullen worden bezocht. Hier maken de hoogheden van de Vlearmuze kennis met de hoogheden van de scholen. De schoolhoogheden zijn ook aanwezig tijdens de kinderoptocht.

Vrijdagavond vanaf 21.00 uur is de tent aan de Oranjelaan het domein van de jongeren. Voor de muziek zorgt DJ Boudewijn samen met de Capri Roadshow. De entree is gratis voor leden van de Vlearmuze, niet leden betalen € 3,50 entree en legitimatie is verplicht! Onder de 16 jaar wordt er uiteraard geen alcohol geschonken.

De sleutel van de gemeente Berkelland zal op zaterdagmorgen om 11.11 uur door locoburgemeester Han Boer worden overgedragen aan de Prins Martijn, Adjudant Raymond, Jongerenprins Steven en Jongerenprinses Lincy ontvangen de digitale sleutel. Voor de sleuteloverdracht verplaatst het needse carnaval zich naar het gemeentehuis in Borculo. Dit jaar zijn de Vlearmuze aan de beurt om niet alleen de sleutel van Neede in ontvangst te nemen, maar de sleutel van de gemeente Berkelland.

Om 13.45 uur worden de kinderprins en kinderprinses van de Vlearmuze onthult bij de muziekkoepel. Vanaf 14.00 uur start de Kinderoptocht vanaf het Marktplein om vervolgens via  Marktstraat, Wilhelminastraat, Nieuwstraat, Oudestraat en Ruwenhofstraat weer te eindigen bij de tent aan de Oranjelaan. In de tent start dan een kinderfeest met medewerking van de Capri Roadshow. Uiteraard zijn ook de ouders van harte welkom, maar die vragen we om achter in de tent de blijven zodat de kinderen hun feestje kunnen maken en een goed zicht hebben op het podium. Aan het einde van de middag vindt in de tent de prijsuitreiking plaats van de kinderoptocht en de etalagewedstrijd. De tent blijft na het kinderfeest open en er is de mogelijkheid om een hapje te eten. ’s Avonds is er in de tent een gezellige carnavalsavond met de goede muziek.

Op zondagmiddag vertrekt om 13.30 uur de grote optocht vanaf het industrieterrein De Wheemergaarden om via de Jasmijnstraat, Haaksbergseweg, Meijersweg, Ruwenhofstraat, Kempersdijk, Bosstraat, Rapenburg, Oudestraat en Nieuwstraat door het dorp te trekken. De inschrijving is inmiddels gesloten en het aantal inschrijvingen is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar.

Het organiseren van een optocht kost duizenden euro’s. Denk aan startgeld voor de wagens, kosten van de jury, kosten van de vergunningen en niet te vergeten de kosten van het vegen. De Optochtcommissie vraagt dan ook van het publiek een bijdrage in deze kosten. Als iedere toeschouwer een euro geeft dan kan de Optochtcommissie doorgaan met de organisatie van een van de grootste en gezelligste optochten van Oost Nederland. Na de optocht vindt in de tent aan de Oranjelaan een feest plaats met muziek van de Capri Roadshow. De prijsuitreiking zal rond de klok van 19.00 uur plaatsvinden.

Door de gezamenlijke horeca wordt op maandag 11 februari vanaf 12.00 het dweilen georganiseerd. Gestart wordt bij café de Rooi’n Vos en via het Sportcafé Het Spilboek, Vallys, Leonardo, de Smulgrill, café De Vrienden, Marmoura Plaza en De Ruif eindigt het dweilen in de tent aan de Oranjelaan waar Karin van ’t Haantje zorgt dat en gegeten en gedronken kan worden.

Dinsdagavond zal tijdens een besloten feest de sleutel worden teruggeven aan burgemeester Hein Bloemen.

De Vlearmuze zijn er klaar voor en vragen het publiek om er samen een gezellig carnaval van te maken onder de motto’s “Wie’j tikt um an”  en “’Wie’j geft kleur”!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven