Optocht trekt voor 43e keer door centrum

EIBERGEN – Zaterdag 9 februari is het weer zover. Dan maakt carnavals vierend Eibergen zich op voor de start van de 43e optocht. Het lijkt opnieuw een optocht te worden zoals Eibergen hem in voorgaande jaren kent. ”Niet de grootste”, zoals de voorzitter van de Stichting Carnaval Eibergen, Ronny ter Haar, altijd zegt: ”maar wel de gezelligste.” Er zijn dit jaar veel inschrijvingen binnen van loopgroepen, Praalwagens. ”We hadden ook de kinderen verwacht in de optocht maar die laten het dit jaar afweten. Ook dit jaar doet de Regenboogschool weer met een grote groep mee.”

De optocht gaat om 14.11 uur van start vanaf het Zwikkelaarsplein waar een grote podiumwagen staat opgesteld. Vanaf 13.45 uur zal het dweilorkest de Bellebloazers het aanwezige publiek opwarmen met hun muzikale klanken. De dansmarietjes en de dansgarde van ECG de Waterrotn presenteren zich op straat met hun dansen. Aansluitend zal door burgemeester Bloemen van Berkelland de sleutel officieel worden overgedragen aan stadsprins Michel die het “Rottengat” tijdens de carnavalsperiode zal regeren samen met zijn adjudant Dennis en de prinses Debbie en jeugdprins Martijn en jeugdadjudant Maikel

Na de overige plichtplegingen zal het startsein voor de optocht worden gegeven door de winnaar van afgelopen jaar, de groep de Toekomst die zelf dit jaar niet meedoen vanwege verplichtingen elders. Vergezeld door verschillende muziekkorpsen en de vendelzwaaiers zullen de diverse wagens in een bonte colonne door Eibergen trekken. Er zijn ongeveer 25 wagens, loopgroepen en muziekkorpsen. Ze komen uit Eefsele, groenlo, beltrum, neede en naatuurlijk uit Eibergen. Het ECV zal proberen alles in goede banen te lijden en uw medewerking en begrip vragen voor e.v.t. overlast.

Voorzitter, Ronny ter Haar is met recht trots op deze optocht: ”Samen met onze groep vrijwilligers blijkt het nog steeds mogelijk om de enigste optocht van Eibergen op straat te krijgen. “Hoewel het elk jaar moeilijk is om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, lukt het ook dit jaar weer. Mede door onze sponsors kunnen we deze optocht nog steeds organiseren.”

Als de optocht is vertrokken vanaf het Zwikkelaarsplein is er bij zalencentrum “de Klok” het jaarlijkse kindercarnaval. Vanaf dat moment is er voor hen volop ruimte om op de muziek van DJ Bachhie uit hun bol te gaan. Na afloop van de optocht start het grote carnavalsfeest bij de Klok. Naast DJ Bachie is de muzikale leiding in handen van de liveband.  Met deze combinatie van Band en DJ belooft het weer een geweldig non-stop feest te worden.

De prijsuitreiking van de optocht is rond 18.00 uur. Als ereprijs is er voor de winnaar “de Grootste beker” (bijna 2 mtr. hoog) uit de regio beschikbaar, n.l. een replica van de Eibergse Watertoren afgelopen jaar gewonnen door de Toekomst maar maar dit jaar zal een nieuwe winnaar zijn de plublieksjury zal de winnaar bekend maken . Tevens zal er een Grabbelprijs getrokken worden, alle wagens, en loopgroepen, muziekkorpsen doen mee met deze prijs.

De route loopt net als voorgaande jaren vanaf het Zwikkelaarsplein, Laagte, Kerkstraat via rotonde Nieuwstraat, langs de Rabobank, J.W. Hagemanstraat, Brink en via de Grotestraat weer terug.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven