Schlagerfestival ook dit jaar een succes

EIBERGEN – De Eibergse carnavalsvereniging Bacchus werd de winnaar op Schlagerfestival dat vrijdagavond bij Café Grenszicht in Eibergen is gehouden. Met hun lied, “Het wordt vandaag weer later” wisten ze de meeste punten te verzamelen. Het Schlagerfestival, dit jaar voor de 24e keer, werd georganiseerd door de OrCa, een organisatie vanuit de drie Eibergse Carnavalsverenigingen, Bacchus, Hookers en Waterrot’n. Hoewel de organisatie een moeilijke start had doordat de deelname maar matig op gang kwam werd de organisatie met een opgave van 7 deelnemers in gang gezet.

Uiteindelijk met nog twee afzeggingen op het laatste moment werd het festival toch een geslaagd festijn.  Dat de deelnemers zich hierdoor niet af lieten schrikken bleek al snel in het eerste optreden van CV de Hookers, die met hun lied “Ik zee oe wal zitten” de juiste carnavalsfeer wisten te treffen. Als tweede waren de Fienpreuvers uit Holten op de bühne die met “Handen op mijn rug” liet horen dat een bekende melodie ook geschikt kan zijn om er een eigen tekst op te maken.

Met het strooien van maar liefst 40 kg confetti gaven ze blijk van hun aanwezigheid. ECG de Waterrot’n zongen vol overgave hun nummer “Eibergen hier” waar ze de jury niet mee konden overtuigen. Uit het Voor-Beltrumse waren de Maïspotters die als vierde een goed carnavalsnummer brachten onder de titel: “Trotse Maïspotter”. Tijdens hun optreden lieten ze zien en horen ook duidelijk voor de prijzen te strijden. Het laatste optreden bleek ook de winnaar met CV Bacchus uit Eibergen.

Met een verschil van 2,5 punt wisten ze de Maïspotters voor te blijven. De jury bestond uit Gerdi de Roo uit Ruurlo, Martijn te Kampe uit Doetinchem en Hans Zwijnepoel uit Groenlo. Dj Bacchie zorgde tussen de nummers door voor een feestelijke stemming en met enkele optredens van Martijn te Kampe werd er een formidabele avond van gemaakt.

Uitslagen: 1. CV Bacchus – Eibergen 77 pnt. 2. CV de Maispotters – Voor Beltrum 74,5 pnt. 3. CV de Hookers 74  pnt. 4. CV de Fienpreuvers – Holten  61 pnt. 5. ECG de Waterrot’n 60 pnt.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven