Theater-ijsmeesters: ‘Vorst mag komen!’

img749EIBERGEN – De handen van ijsmeesters Ton Schepers en Marinus Forkink uit Eibergen beginnen langzamerhand weer te jeuken. De ‘ijsmannen’ kunnen niet wachten op de eerste vorstnacht. Achter de schermen zijn ze al druk in de weer. “We hebben alle putten afgesloten zodat het water op de dansvloer blijft staan. Kijk, dat is het regenwater van afgelopen dagen”, wijst Schepers. Maar er moet nog heel wat water bijkomen om een mooie ijsvloer te maken. “We hebben hier een waterbron geslagen. Als het goed is kunnen we dus zelf grondwater oppompen en op de ijsbaan spuiten. Mocht dit mislukken dan schiet brandweer Eibergen te hulp.”

Schepers: “We volgen de weersberichten op de voet. De meeste weermannen voorspellen dit weekend matige vorst. Als dat klopt dan zijn we hier dagelijks te vinden.” De scholen mogen dit jaar weer gebruik maken van de theater-ijsbaan. Op de site van het openluchttheater komt zo snel mogelijk meer informatie te staan. Niet alleen de Eibergse ijsmeesters staan te popelen. Ook in Ruurlo – waar ze meestal de schaatsprimeur van Berkelland hebben – wordt op dit moment hard gewerkt om de ijsbaan op orde te maken.

De leden van IJsclub Ruurlo zijn al meerdere maken gespot bij het clubgebouw aan de Wiersseweg. De ijsmeester uit Holterhoek (Harrie Overkamp) is ook al gestart met de voorbereidingen op het terrein tegenover camping De Goede Hoop. “Je kunt hier gemiddeld al na vier dagen vorst schaatsen. We zijn dagelijks van elf tot vijf uur geopend. De toegang is bij ons gratis.”

Wilt u weten wanneer de ijsbanen in Berkelland zijn geopend? Zie www.ijsclubborculo.nl, www.ijsbaanruurlo.nl, en www.needseijsclub.nl. Oja, hieronder een openhartig interview met ijsmeester Marinus Forkink (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3375]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Theater-ijsmeesters: ‘Vorst mag komen!’”

  1. Laat de vorst maar komen kan niet wachten hopen dat het opnieuw een succes wordt in het theater. Vorig jaar is het me goed bevallen. De kids vonden het ook leuk Ze vragen nu al, [mama wanneer gaat de ijsbaan open?]

  2. have an ice day = vroeg dit jaar , dan zal de zomer editie wel mank gaan aan security

  3. blij dak die reaktie van mezelf zie, ik vroeg me al af, ‘have I seen me lately’ gait, en wat de o.l.t.-ijs-aréna betref,t de kalen kack = keukenmeester

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven