Voorleesuurtjes in bibliotheekvestigingen

RUURLO – Dit jaar is uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen. In de bibliotheekvestigingen worden in dat kader in januari voorleesuurtjes voor peuters en hun (groot)ouders georganiseerd. Op woensdag 23 januari (10.30 uur) kunnen peuters en hun begeleiders terecht in de bibliotheken van Borculo en Neede. Dinsdag 29 januari (10.30 uur) wordt er voorgelezen in Eibergen en een dag later (30 januari, 10.30 uur) zijn de peuters van Ruurlo aan de beurt in hun bibliotheek.

Tijdens het voorleesuurtje zal er voorgelezen worden uit het Prentenboek van het Jaar: Nog 100 nachtjes slapen, geschreven door auteur en illustrator Milja Praagman. In Nog 100 nachtjes slapen kan Dorus niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad…

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven