(Vuurwerk)opruimploeg druk op de Maat!

tn_dsc02504EIBERGEN – Jongeren hebben afgelopen dagen een flinke ‘zwijnenstal’ achtergelaten op de Maat. De opruimploeg van de gemeente Berkelland moest woensdagmorgen met vier man in actie komen om de zooi op te ruimen. Vuurwerkresten, glas, lege zakken en bakjes, en nog veel meer. De medewerkers van de buitendienst werden regelmatig aangesproken door voorbijgangers. “De jeugd moet dit zelf opruimen, of mensen met een taakstraf. Het is goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Laat het de inwoners maar zien”, zegt een vrouw die haar hond aan het uitlaten is.

Vooral rondom de JOP lag veel rommel. Maar ook op de parkeerplaats achter het gemeentehuis was het een zwijnenstal. De buitendienst hoefde gelukkig niet te vegen. Er werden bladblazers ingezet om de rommel bij elkaar te blazen. De Maat was voor de ploeg één van de smerigste plekken van Berkelland. Naast de rommel zijn er in het park ook vernielingen gepleegd. Zo werd er een lantaarn omgebogen, prullenbakken opgeblazen en de takelbrug werd vernield.

Het openluchttheater werd ook het dupe van vandalen (zie foto’s). Volgens de buitendienst lag er bijna geen rommel in het centrum. ”De buurt heeft het netjes opgeruimd”. Medewerkers zijn de hele dag nog bezig om de boel schoon te maken in Berkelland.

De volle prullenbakken in alle kernen krijgen ook aandacht en worden leeggemaakt.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3354]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven