Akker wordt omgetoverd tot crossterrein

akkerland-goedEIBERGEN – De mannen van Jong Gelre zijn zaterdagmiddag begonnen aan een uitdagende klus: Een akkerland omtoveren tot crossterrein. Aan de Kranenweg was het een drukte van jewelste. Kranen, shovels, tractors met platte wagens. Er werd flink wat ‘gebrul en rook’ ingezet om het crossterrein in te richten. De makers zijn trots op de nieuwe plek. Coen Stokkers: “We zijn de familie Emsbroek dankbaar dat we dit stuk grond mogen gebruiken. Het terrein is stukken groter dan onze oude stek.” De vrijwilligers zijn nog enkele dagen druk op het terrein. “Het maïsland is op dit moment te nat. We kunnen er niet met tractors op komen. Daarom zijn we nu bezig met de voorbereidingen.”

Het aanleggen van het parcours en springbulten gebeurd dus op een later tijdstip. Twee loonwerkers – Graven en Beusink – werden zaterdag ingezet (zie foto en video). “Iedereen in de omgeving helpt belangeloos mee. Anders is de aanleg niet betaalbaar”, laat Roy Hogemans weten. Jong Gelre heeft van de gemeente Berkelland toestemming gekregen om de tijdelijke baan aan te leggen. “We hebben weer een vergunning voor vijf jaar.” Op 16 en 17 maart wordt het terrein voor het eerst in gebruik genomen. Dan staat het ‘Cross en Party weekend Holterhoek’ op het programma.

Met op zaterdag een 7-uurs non-stop brommercross. En op zondag motorcross gereden in verschillende klassen (85cc, mx1, mx2 en mx3). Ook vindt het ONK brommercorss plaats. Tijdens het feestweekend staat er ook een grote tent op het crossterrein. Diverse artiesten zullen hun klanken laten horen. Onder andere, dj Rob de Braak en Moeflons.

Op zondagmiddag 17 februari kunnen rijders zich inschrijven bij de Lindeboom in Eibergen (van 14.00 tot 17.00 uur). Meer info op www.jonggelre-eibergen.nl. In April is de baan verdwenen dan groeit er gewoon weer maïs op de akker.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Akker wordt omgetoverd tot crossterrein”

  1. Burgemeester (elders)

    Dat kan alleen in Berkelland. Bij ons krijgen ze dat niet voor elkaar. Binnenkort maar eens bellen met mijn collega Bloemen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven