Ingezonden: Hele andere kijk op carnaval

EIBERGEN – Wij hadden zelf niets met het carnaval, gingen alleen naar de optocht toe. Vroegen ons af waarom mensen het gezellig vonden om carnaval te vieren. Mensen om ons heen hadden ook niets met carnaval, hoorde vaak alleen maar negatieve dingen. Dit veranderde totdat onze zoon adjudant bij de jeugd van de Waterrot’n werd. Vanaf het moment dat dit bekend werd gemaakt tot en met de sluitingsavond hebben wij het heel anders beleefd. Carnaval wordt vaak als een negatief feest gezien, veel drinken, er maar op los leven, stelletje ongeregeld. Zo hebben wij het zeer zeker niet ervaren, het was een super gezellig feest. Er werd juist veel geregeld, een hele organisatie, die door velen in goede banen werd  geleid, niets ongeregeld. Wij stonden er versteld van hoeveel werk dit feest met zich meebrengt, ongelofelijk.

Natuurlijk een biertje op zijn tijd, maar zeker werd er ook voor een goede ondergrond gezorgd. Het is één grote familie, alles wordt samen gedaan. Van het opbouwen van de wagens, versieren bij de prins en adjudant thuis, de optocht tot het feesten toe. Samen brunchen voor de optocht, samen eten na de optocht. Super allemaal. Ook wij hoorden er gewoon bij in de deze periode.

Er werd een schema gemaakt van de verschillende activiteiten die gepland waren, zodat het thuisfront wisten waar de jongeren uithingen, betreft  de aanvangstijd en de eindtijd van de activiteit. Was de activiteit buiten Eibergen, werd er voor een bus gezorgd, Super geregeld allemaal. De vereniging nam de verantwoording in deze tijd dat zij onderweg waren.  Ook het ophalen van de adjudant en prins was iets heel bijzonders. ´s Morgens rond de klok van kwart over 8 kwam er een grote groep om het bij huis te versieren, ballonnen werden er opgeblazen en opgehangen,  ze dronken een kop koffie en gingen verder naar de prins.

Wij hebben ons in deze carnavalsperiode thuis gevoeld bij de vereniging, dankzij de prins en oud-prinsen met hun aanhang. Het was een carnaval periode waar onze zonen en zeker ook wij met een goedgevoel op terug kunnen kijken, het was zeker de moeite waard om mee te maken. Het was in één woord SUPER. Dank jullie wel hiervoor.

Ouders van de jeugdadjudant (familie Hennink).

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Ingezonden: Hele andere kijk op carnaval”

  1. Paul en Marlies

    Bedankt voor jullie mooie en positieve verhaal. Wij vonden het ook fijn dat jullie plezier beleefden aan het carnaval!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven