Leerlingen proeven alligator tijdens les

NEEDE – Voor het vak beroepsoriëntatie zijn de leerlingen van het eerste jaar aan het Assink Lyceum in Neede zowel aan de slag binnen de school als buiten de school. Deze week bezocht groep 1T1 wel een heel bijzonder bedrijf; Franki’s Jungle Bistro.

Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de beroepspraktijk wordt er al vroeg aandacht besteed aan de mogelijke keuzes. Bij Het Assink Lyceum kunnen VMBO leerlingen kiezen uit de sectoren Landbouw, Zorg&welzijn, Economie&handel en techniek.

Frank Morsink, eigenaar van het bijzondere restaurant vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf en alle taken die daar bij komen kijken. De 12- en 13-jarige leerlingen kijken hun ogen uit in het uitbundig gedecoreerde restaurant. Frank heeft duidelijk overal aan gedacht; zeeaquaria met de prachtigste vissen, borden met tijgerprint en zelfs een menukaart die geheel in stijl is.

Tot slot mogen de leerlingen proeven van gerechten die het restaurant bijna dagelijks serveert, alligator uit Zambia en voor de echte durfal: gefrituurde sprinkhaan. “Best lekker!” Roept Mick. “Ik wil later wel kok worden”, zegt Joppe.

[nggallery id=3438]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven