Roofvogels even de baas op Het Assink!

EIBERGEN – Voor de eerstejaars leerlingen van het projectonderwijs Natuurlijk Leren (VMBO KL), was het even schrikken toen ze woensdag 13 februari op school kwamen. Drie grote roofvogels en twee sledehonden (Alaska-Malamute) zaten klaar de leerlingen een onvergetelijke schooldag te bezorgen. Binnen Natuurlijk Leren wordt leerlingen onderwijs aangeboden binnen bepaalde thema’s. Het nieuwe thema is dieren, en dat zou niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van levende beesten. De leerlingen mochten kennismaken met een Europese Oehoe en een kerkuil, die door het schoolgebouw vlogen en op speciale handschoenen die kinderen aanhadden landden.

Buiten werden ze voorgelicht over de vaardigheden van de Malamute en was er de gelegenheid een slederitje te maken over het nog besneeuwde grasveld van school. Als verassing werd de dag afgesloten met het tonen van een Amerikaanse Zee-adelaar, die met zijn spanwijdte van 2,20 meter een behoorlijke indruk maakte op de leerlingen.

Het Assink houdt vaker van deze praktijklessen. Het is belangrijk leerlingen te laten leren door kennis te laten maken met tastbare onderwerpen, zo stelt de school.

Foto’s Kevin Hauser:
[nggallery id=3463]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven