Wies Bol organiseert verzuim infoavond

EIBERGEN – Ondernemers in Berkelland zijn er aan gewend dat Wies Bol hen regelmatig voorziet van adviezen, tips en aanbevelingen. Om dit structureel te kunnen doen,  is het bureau van Wies al geruime tijd geleden begonnen met het organiseren van lezingen en bijeenkomsten. Zou zijn er onder andere workshops georganiseerd rondom thema’s als socialmedia en de juridische  gevolgen, weerstand binnen werkrelaties, de professional als verkoper. Deze maand is er speciale aandacht voor de wijzigingen binnen de wet- en regelgeving rondom het ziekteverzuim. Enkele wijzigingen: De Poortwachter-toets wordt strenger. Het is nog meer van belang om een sluitend dossiers te vormen waarin de werkgever kan aantonen waarom er geen passend werk meer is voor een uitgevallen medewerker.

Het UWV zal in een veel eerder stadium beoordelen of de uitgevallen werknemer al dan niet ander werk kan verrichten. Voor ondernemingen die werken met uitzendkrachten en werknemers met een tijdelijk dienstverband zijn er  ingrijpende veranderingen. Zo is een van de mogelijke consequenties dat de werkgever hogere premies bij verzuim van de medewerker moet gaat betalen. Belangrijk is ook dat de hoogte en duur van de ziektewetuitkering afhankelijk wordt van het aantal jaren dat de werknemer heeft gewerkt.

Tijdens de avondbijeenkomst van 14 maart zal Wies Bol samen met haar arbeidsdeskundige uitgebreid aandacht besteden aan deze veranderingen. Ook het belang van een effectief verzuimbeheer volgens de Wet verbetering Poortwachter wordt geschetst. Deze bijeenkomst is zoals altijd interactief van aard en de deelnemers krijgen antwoord op al hun vragen en heldere adviezen om het verzuimbeheer goed te kunnen organiseren.

Voor verdere informatie over de bijeenkomst kunt u zich wenden tot Wies Bol op telefoonnummer 0545 -47 96 30 of langskomen op kantoor aan de Grotestraat 71 te Eibergen. Aanmelden kan via mail; [email protected] .

De kosten voor deelname aan de avond in De Eetkamer van De Klok bedragen €45,00 exclusief BTW maar inclusief een drankje met hapjes.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven