Dit jaar helaas geen paasvuur in Eibergen

hth4956EIBERGEN – Is het paasvuur in Eibergen voorgoed gedoofd? Dat kun je wel stellen. Vorig jaar verhuisde de boake van de Maat naar een stuk grond bij het Muldershuis. De nieuwe uitbater gaat dit jaar geen paasvuur organiseren. Eigenaar Jan Pelle doet afstand van het evenement. Het is voor hem te risicovol. De ‘eigenaar’ van de akker – Marke Mallum – wil de organisatie ook niet op zich nemen. Voor hun is het risico ook te groot. “Plus de kosten die gemaakt moeten worden. Je moet al snel denken aan 2500,00 euro”, aldus bestuurslid Hennie Alferink. Marke Mallum betreurt het slechte nieuws. Ook de VAN steekt de handen niet meer in het ‘vuur’. Het paasvuur bloed dus dood in Eibergen. Erg jammer dat deze traditie verloren gaat. Moeten Eibergenaren naar de buren? Wie komt er in actie?

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Dit jaar helaas geen paasvuur in Eibergen”

  1. Dit hebben we vooral te danken aan de gemeente Berkelland. Die wil het vuur niet meer op de Maat hebben. Bedankt burgemeester Hein Bloemen. Leg dit eens uit…

  2. En waarom kan de gemeente dit niet op een andere plek doen, ze geven tegenwoordig zoveel geld uit aan nuttelozen dingen zoals het gementehuis paar keer verplastsen en het politiebureau.
    En wat is dan 2500 euro om de eibergenaren op een leuke manier bij elkaar te laten komen en gezellig naar een vuurtje kunnen kijken.

  3. Kom allen gezellig naar de paasparty in NEEDE, hier weten we nog wat een feest organiseren is. Eibergen is het blijkbaar verleerd.

  4. Het zou natuurlijk een grote schande zijn als er inderdaad geen paasvuur zou komen in Eibergen. Onze gemeente kan dit direct oplossen door aankomende week hierover te discussieren, daarbij vooral in oplossingen denken en niet in problemen.
    Ik ben benieuwd en verwacht erg snel duidelijkheid !
    Gemeente Berkelland, los dit nu op en denk eraan, hierbij past geen bureaucratie !

  5. Zonde dat dit dreigt te verdwijnen, maar wel met een enkele kanttekeningen.

    Een gemeente organiseert geen paasvuur, geeft daarvoor hooguit een vergunning en draagt eventueel bij door aanvoer hout. Hoewel dit steeds minder wordt, schoon hout is geld waard als snippers…

    In de verre regio worden dit soort feesten georganiseerd door verenigingen, stichtingen en enthousiaste vrijwilligers (dus geen gemeentes), wellicht ontstaat hier al het probleem, dus sta op en klaag niet alleen. Oja, misschien vervelend, ze zijn overal in het buitengebied en niet in het dorp. Schijnt iets minder rookoverlast etc. te veroorzaken. Iets met tradities enzo…

    Wil je dus wel een feest, vuur en plezier? Pak het dan ook zelf met elkaar op en organiseer het. Moet toch mogelijk zijn?

  6. En de politiek? Dat zijn toch volksvertegenwoordigers? Je ziet en hoort ze nooit. Nu moeten ze opstaan en opkomen voor de burger. Lijkt me iets voor Hans Pelle of gemeente Belangen. Doe wat……….

  7. @henk

    aub laat die relschoppers aub in eibarge.straks hebben we hier in neede ook geen paasvuur meer.en die eibargsen hebt toch niks met nee zegt ze altied.dus ook geen feestje.

  8. @ Henk en Piet … dan kan eibergen relschoppers zijn bin de ogen van het needse volk maar wat heeft neede nu nog?? heel weinig toch ? dus hou jullie domme gelul voor jullie,

  9. @ Punt1

    Voor jou heb ik ook een kanttekening. De zaak wordt hier al jarenlang opgepakt door een vereniging, namelijk de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer. Die krijgt echter met zo veel door de gemeente opgelegde regeltjes te maken, dat zij er niet meer mee door wil gaan.

    Met als gevolg dat andere verenigingen – of wie dan ook – er zich ook niet aan wagen. Bovendien moet je voor het opbouwen van een paasvuur – hoe simpel dat misschien ook mag lijken – wel degelijk de nodige kennis in huis hebben,

  10. Marnix, waarom blijft het dan op al die andere plekken (ook in Berkelland) wel bestaan? Geeft te denken toch? Met overigens alle respect voor de vrijwilligers die het tot nu toe hebben mogelijk gemaakt, petje af!

    Gelukkig lezen we vandaag dat de politiek de bal oppakt, dus laten we hopen dat er alsnog een mooi vuur in Eibergen komt!

    Wellicht kan iedereen er een handje bij helpen, want die zijn zeker nodig.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven