Ingezonden: Welke boer was zo gastvrij?

BELTRUM – Maandag 18 maart ingezonden door Pim Bottenberg: Vorige week kwam ik fietsend terug van een paar dagen logeren bij mijn dochter in Wehl, de tocht naar Eibergen, was in tegenstelling tot voorgaande keren geen plezier ritje, het was koud en er stond een stevige tegenwind. Af en toe besloot ik zelfs kleine stukjes te lopen, ergens gaan zitten was te koud en het was te vroeg voor een horeca stop. Ook in Beltrum liep ik een stukje, ik zag een boer zijn paarden bijvoeren met hooi, want het had gesneeuwd.

Opeens hoorde ik de boer naar mij roepen: “Ik heb hier nog wel een fiets over.” Hij had een enorm stem volume want de afstand tussen ons was zeker 100 meter, het lukte mij niet om hem met gebaren uit te leggen dat ik geen pech had en  dat alles in orde was. Dus ben ik maar weer gaan fietsen en heb hartelijk naar hem gezwaaid.

Dit voorval maakte  indruk op mij, dit is nu wat je noemt echte Noaberschap en dat is één van de redenen waarom ik zo graag in de Achterhoek woon. Pim Bottenberg uit Eibergen.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Ingezonden: Welke boer was zo gastvrij?”

  1. Weet hij niet meer welke boer het was. Mee eens achterhoek is gastvrij en leuk bericht.

  2. Pim Bottenberg

    Ik ben even op bezoek geweest bij de betreffende bewoner, hij was echter niet thuis, maar ik heb dit verhaal afgedrukt achtergelaten en hij heeft mij net teruggebeld. Het was Paul Berendsen, Meenweg 6 uit Beltrum.

    Groeten, Pim.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven