Kids in Eibergen krijgen eigen jeugdtuin!

dsc03889EIBERGEN – Binnenkort kunnen kinderen uit Eibergen zelf hun groenten en fruit kweken. Bert van de Berg uit Eibergen heeft een geweldig project opgezet: Jeugdtuin Eibergen. Achter zijn huis aan de Meidoornstraat – op de strook grond tussen deze straat en de Esweg – heeft hij zelf een moestuin. Zijn met plezier verkregen kennis en inzicht wil hij nu samen met anderen overbrengen op de jeugdigen van 8 tot 12 jaar. De gemeente Berkelland vindt het een prachtig idee en stelt het moestuinencomplex beschikbaar voor het initiatief. Tevens hebben ze ook de grond – dat bijna niet meer werd gebruikt – geëgaliseerd en gezorgd voor een nieuwe toegangspoort. Het streven is om half april (als de vorst uit de grond is) van start te gaan.

Van de Berg: “Het lekker buiten bezig zijn, het lekker in de aarde wroeten, zaaien en oogsten en even gezond weg van de computer moeten ouders en kinderen bewegen in de Jeugdtuin van Eibergen mee te doen.” Het doel is kinderen dichter bij de natuur te brengen. Dit door te laten zien hoe de dagelijkse groeten, fruit en aardappelen, die op de tafel gediend worden, eerst geteeld en gekweekt worden. De kinderen leren zo spelenderwijs en mogen hun eigen groeten, bloemen of planten meen naar huis nemen.

Om de jeugdtuin te realiseren is Bert op zoek naar kinderen die willen deelnemen en naar enthousiaste vrijwilligers en ouders en opa’s en oma’s. Zo zijn er vrijwilligers nodig die betrokken willen zijn bij de organisatorische kant van het project en vrijwilligers die affiniteit hebben met het tuinieren en het leuk vinden deze kennis over te brengen op de jeugd.

“Bovendien moeten voldoende ouders bereid zijn hij toerbeurt een stuk toezicht op zich te nemen als de begeleiders aan het werk zijn met de kinderen in hun tuinen.” Welkoop Eibergen ondersteunt het project en is daarmee de eerste sponsor. De kosten per kind bedragen 5,00 euro (voor een heel seizoen van april tot september).  De kinderen zijn in totaal 1,5 uur per week in de jeugdtuin actief. Bert wil starten op de woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur.

Voor het aanmelden van een kind kunt u zich wenden tot Bert: telefoon 06 22 84 18 32 of mailen naar [email protected]. Ook vrijwilligers kunnen zich via deze weg melden. Binnenkort gaat Bert ook op bezoek bij alle scholen. Volg Jeugdtuin Eibergen ook op Facebook.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3560]

 

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Kids in Eibergen krijgen eigen jeugdtuin!”

  1. Geweldig idee hoop dat het een succes gaat worden. Ik ga me opgeven als vrijwilliger

  2. Succes ermee. Hoop dat er genoeg vrijwilligers zijn. Ik heb zelf al genoeg “neven” taken .

  3. Dag Bert,

    Zeer goed initiatief, waarbij ik je vele jonge tuinnierders wens.

    Met vriendelijk groet, H. Pelle (raadslid PvdA)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven