Kunstenaar zijn klaar voor AtelierRoute

RUURLO – De KunstKring Ruurlo is heel tevreden over het animo bij beeldend kunstenaars om deel te nemen aan de tijdens de Pinksterdagen te organiseren AtelierRoute Ruurlo. Inmiddels hebben zo’n 20 kunstenaars in Ruurlo en het buitengebied verklaard hun atelierdeuren open te zetten.  Zij laten zien wat ze maken en hoe ze werken. Natuurlijk zijn er ook kunstwerken te koop en kan men zich aanmelden voor cursussen en workshops.

Het is verrassend hoeveel beeldend kunstenaars actief zijn in het dorp Ruurlo en omgeving: schilders, beeldhouwers, keramisten en een kunstsmid, zowel professionals als getalenteerde amateurs. Allemaal maken ze werk dat de moeite van een kennismaking waard is. Dat kan gedurende beide Pinksterdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Voor wie altijd al eens heeft willen zien hoeveel creativiteit er achter de meestal gesloten deuren van kunstenaars schuil gaat, biedt de AtelierRoute Ruurlo een unieke gelegenheid.

De deelnemende beeldend kunstenaars bieden een eerste kennismaking aan in restaurant De Luifel,  Dorpsstraat 11 in Ruurlo. Als onderdeel van de AtelierRoute richten zij een kleine expositie in. De Luifel is daarmee het startpunt voor een tocht langs de ateliers. Daar ontvangt men een folder met plattegronden van het dorp en het buitengebied waarop de namen en adressen van de deelnemers staan aangegeven. De expositie in De Luifel is geopend op beide Pinksterdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Op www.kunstkringruurlo.nl staat uitgebreide informatie over de AtelierRoute Ruurlo en het werk en de motivatie van de deelnemende kunstenaars. Een bezoek aan die site helpt bij het maken van een keuze van de te bezoeken ateliers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven