Noaberplicht: Leerlingen boenen theater

dsc04902EIBERGEN – Leerlingen van basisschool Op d’n Esch zijn ook een beetje vrijwilliger bij het openluchttheater. Donderdag 25 april staken de leerlingen van groep zes en zeven de handen uit de mouwen. “Dit is een spontane actie”, lacht Ton Schepers. “De leerlingen hebben afgelopen winter tijdens de pauzes gebruik gemaakt van onze ijsbaan. Ze wilden graag iets terug doen om ons te bedanken.” Gewapend met bezems, boendoeken en onkruidkrabbers gingen de kids aan de slag. Het was een hele klus om de banken te poetsen en het onkruid te wieden op de tribune. Maar gelukkig hadden de kinderen veel plezier in hun werk. Leerkracht Henk Klein Bruinink: ”Dit is een wederdienst. Maar ook een leerzame middag voor de leerlingen. Als de ouders dit zien moeten ze misschien thuis ook boenen.”

De banken waren echt vies (zie foto). Één leerling ontdekte theaterplanten (klimop). “Deze neem ik lekker mee naar huis. Dan zet ik ze in potjes en ga ze verkopen.” Het openluchttheater is de school heel dankbaar. Groep zeven en acht krijgen tijdelijk les in de Huve ( in verband met ruimtegebrek aan de Meidoornstraat). Vandaar deze noaberplicht!

Naast de kinderen waren ook de vaste vrijwilligers in de weer. Klik hier voor de video. Nog een nieuwtje: het theater heeft nu een eigen vlag (zie video).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3657]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Noaberplicht: Leerlingen boenen theater”

  1. Wat een toppers die leerlingen van Op d’n Esch! Erg attent van ze om de vrijwilligers van het OLT een handje te helpen. En gelijk hebben ze want het is natuurlijk ook hún theater! Op een geweldig theater seizoen, ook voor de kids!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven