Woonboerderij beschadigd tijdens brand

dsc01158GEESTEREN – In een woonboerderij aan de Hekweg net buiten Borculo is vrijdagavond 19 april een uitslaande brand ontstaan. Dieren in de omliggende stallen liepen geen gevaar. Niemand raakte gewond. De brandweer ontving de eerste melding kort na 22.10 uur. Bij de eerste melding was er al sprake van een middelbrand. Kort na aankomst van de eerste voertuigen werd er meteen opgeschaald naar een grote brand. Dit werd gedaan vanwege gebrek aan waterwinning. De brand in de woonboerderij was zo hevig dat het vuur en de rookontwikkeling vanuit de wijde omtrek te zien was. De brandweer had het vuur snel onder controle en het sein ‘brandmeester’ werd om 22.45 uur gegeven. De bewoners konden de woning op tijd verlaten.

Naastgelegen schuren waarin dieren staan, werden door de brandweer nat gehouden. Mogelijk is er sprake dat er asbest vrij komt bij de brand. De brand is mogelijk ontstaan door de kachel in de woning.

Brandweerkorpsen uit Borculo, Neede en Zutpen en Lichtenvoorde moesten in actie komen. Er werd tevens een hoogwerker ingezet.

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=3631]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Woonboerderij beschadigd tijdens brand”

  1. waarom een brandweer wagen helemaal uit lichtenvoorde laten komen die begrijp ik niet,,,,,,,,

  2. Voor een waterbak, Haaksbergen is inderdaad handiger. Maar ja vertel dat aan de hoge legerleiding

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven