Mogelijk parkeerverbod deel Kerkstraat

EIBERGEN – Burgemeester en wethouders willen een parkeerverbod instellen in de Kerkstraat te Eibergen. Het betreft het gedeelte Kerkstraat tussen Nieuwstraat en Laagte, aan de zuidzijde, over een lengte van 14 meter voor de aansluiting met de Huenderstraat. De bestuurders vinden het instellen van een parkeerverbod noodzakelijk voor de verkeersveiligheid. De bocht in de aansluiting Kerkstraat-Laagte is onoverzichtelijk. Het vlak voor de bocht passeren van geparkeerde auto’s kan gevaarlijk zijn bij tegenliggers. Het parkeerverbod geeft ruimte voor uitwijken. Gele onderbroken streep geeft parkeerverbod aan.

Het ontwerp verkeersbesluit met tekening ligt vanaf 21 mei 2013 zes weken ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 te Borculo. De Publiekswinkel is open op werkdagen, van 8:30 tot 16:30 uur (behalve maandagochtend) en op de woensdag van 08:30 tot 19:00 uur. Belanghebbenden kunnen in deze periode een zienswijze geven.

Dat kan schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA  Borculo. U kunt uw mening ook mondeling geven door te bellen naar de heer J.H. Bennink van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, tel 0454 – 250 250. Beroep instellen kan pas nadat burgemeester en wethouders een besluit genomen hebben.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Mogelijk parkeerverbod deel Kerkstraat”

  1. Dan moeten de bestuurders maar eens zorgen voor parkeerplaatsen. Straat is al jaren hetzelfde en nu schiet er weer eens iemand wakker. Als ik daar woon waar moet ik hem dan neerzetten ??

  2. Er zal dan toch zeker voor de bewoners een parkeerplek geregeld moeten worden. Of heeft de gemeente daar nog niet over nagedacht? Eerst denken dan doen , moeilijk is dat toch.

  3. Hoera kunnen we met nog hogere snelheid van en naar de AH scheuren. Weer een typisch oud Eibergs fiets onvriendelijk plan !!. Afsluiten van de rotonde tot aan de Huenderstraat. Meer verkeerstoezicht in Eibergen maakt deze maatregel ook overbodig maar dat zal nog wel een aantal verkiezingen duuren.

  4. EggMountains

    Dan is het straks nog makkelijker om er veels te hard te rijden, dit levert alleen maar een nog gevaarlijke situatie op! De gemeente kan deze weg beter opnieuw inrichten met parkeerstroken en zoals een zone 30 eruit hoort te zien.

  5. eenrichtingsweg richting rotonde van maken voor al het gemotiriseerd verkeer. Laagte – Kleine Hagen zo inrichten dat het verkeer doorstroomt en een gevaarlijke situatie wordt naar ieders tevredenheid opgelost.

  6. Laat ze de burgemeester Smits straat maar eens eenrichtingsverkeer maken, zou een hoop drukte schelen!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven