Nieuw snelheidsproject is nu al geslaagd

dsc05345HAARLO – Er wordt nog steeds veel te hard gereden in de 30-kilometerzones. Politie Berkelland kondigde eerder al strenge snelheidscontroles aan. Maar worden deze ook in de praktijk uitgevoerd? Het antwoord is ja! “We pakken elke dag een x-aantal dertig kilometerwegen in de gemeente Berkelland. Zo proberen we de hogere snelheden er een beetje uit te krijgen. Het is toch bewezen dat dit de oorzaak is van veel aanrijdingen. We proberen dit omlaag te krijgen door de snelheid wat in te dammen” aldus wijkagent Geertjan Sloots. Onze nieuwsjager trof de politie maandagmiddag 6 mei aan langs de Eibergseweg in Haarlo. De wijkagent was zeer gastvrij en gaf tekst en uitleg over de controle (zie video). Niet alleen NUB werd netjes te woord gestaan. (Speeltuin)kinderen vonden het ook interessant.

Ook in Borculo werd een controle uitgevoerd. Dit maal op de Hoflaan. Er zijn daar – net als in Haarlo – enkele bekeuringen uitgedeeld. Sloot vind dit niet het belangrijkste. We delen ook waarschuwingen uit. Tevens hebben de controles hebben een preventieve werking.” Politie Berkelland heeft kort geleden het project ’30/50′ gestart. Hiermee gaan ze de strijd aan met hardrijders. In alle plaatsen voeren agenten snelheidscontroles uit.

Dit gebeurd op alle momenten van de dag. De boetes zijn niet mals. Vijftig rijden op een 30-kilometerweg kost al gauw 235,00 euro. Politie Berkelland merkt dat het project nu al effect heeft op het rijgedrag van de Berkellanders.

Ook de vijftig kilometerwegen worden aankomende tijd extra gecontroleerd.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3688]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Nieuw snelheidsproject is nu al geslaagd”

  1. en dan nu ook eens de kerkdijk 7152 db want daar is het ook een race baan.

  2. goede zaak,dit heeft met veiligheid te maken, en niet zoals laatst bij de chinees in eibergen gaan staan, ze hebben er iets van geleerd!!!!!!!!!!!!!

  3. Laat ze ook eens een keer aan het Wenneker gaan staan. Zowel sluipverkeer als eigen buurtbewoners van verderop uit de wijk rijden hier als gekken. Graag zo tussen half 5 en half 7. De gemeente wil niets aan deze doorgaande weg doen. (loopt door via Koningsbult en Traland)

  4. De Brink in Eibergen, het kan niet anders of daar gaat het een keer gruwelijk mis !! Gisteravond knalde er weer eentje met een noodgang door het centrum. Voor de beeldvorming: een fietser of voetganger gaat kansloos voor de bijl door deze losgeslagen figuren !!

  5. Rotonde voor Avenarius Ruurlo: niet alleen de start en finish van racebaan Vordenseweg. Dagelijks waar te nemen: linksom over de rotonde met 50+ de Dorpsstraat in.

  6. Moeten we nu voor ieder gevaar bij de overheid/ gemeente aankloppen? Je hebt ook nog zoiets als een eigen zelfredzaamheid. Straks worden we kasplantjes

  7. Moeten ze in de periode van 7 t/m 11 oktober 2013 eens een grote controle houden tijdens het internationaal politie voetbal toernooi…

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven