Politie rolt weer een hennepkwekerij op

BORCULO – De politie heeft dinsdagochtend 21 mei op de Beijershorstdijk in Borculo een hennepkwekerij aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden. Politie Berkelland kwam de kwekerij naar aanleiding van een melding op het spoor. In de woning was, verdeeld over drie ruimtes, een hennepkwekerij ingericht met meer dan 430 hennepplanten.

Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De in het pand aangetroffen hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Bij de ontmanteling van de kwekerij vond de politie ook een doosje met munitie, dit is in beslag genomen.

Twee personen, een 50-jarige vrouw uit Aalten en een 46-jarige man zonder vaste woonplaats, werden tijdens de ontmanteling bij het pand aangehouden. Later op de dag is ook de bewoner aangehouden voor betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven