WerkCafé Berkeland zeer goed van start

EIBERGEN – Vijfenzeventig werkzoekenden bundelde de krachten tijdens de eerste avond van WerkCafé Berkelland in Eibergen. Een initiatief van werkzoekenden voor werkzoekenden. A.s. donderdag 6 juni is het volgende werkcafe in de ideeenboerderij in Neede.

In Hof van Eckberge vertelde de enthousiaste initiatiefnemers vanuit eigen ervaring hoe ze zijn gekomen tot het initiatief van WerkCafé Berkelland. Zij hebben zelf ervaren dat werk niet meer op dezelfde manier wordt gevonden als enkele jaren geleden. Het merendeel van de banen wordt ingevuld door gebruik te maken van het eigen netwerk. En juist daar zet WerkCafé Berkelland op in. Het is een platform dat werkzoekende met elkaar in contact brengt en zo een kansrijke omgeving schept iedereen aan een passend, betaalde baan te helpen. Ook biedt het WerkCafé volop gelegenheid om alle in de zoektocht naar werk op tafel te leggen, ervaringen te delen of mee te doen met het initiatief.

Dat de aanpak succes heeft blijkt. Waar het initiatief oorspronkelijk startte met twee personen, kent het bestuur nu al 8 personen en 60 connecties op Linkedin. Twee initiatiefnemers van het werkcafe kunnen zich al rekenen tot de alumni van de club. Zij hebben werk gevonden via elkaars netwerk. Wie volgt?

WerkCafé Berkelland gaat de komende maanden op tour door de gemeente in de vier grote kernen; Donderdag  6 juni, Ideeenboerderij (Neede). Woensdag 12 juni, IJsboerderij ’t Dommerholt (Borculo). Donderdag 20 juni, de Keizerskroon (Ruurlo). Vrije inloop vanaf 19.30 uur Start programma 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven