Zelhemseweg nog steeds een racebaan

RUURLO – Inhalen met 107 kilometer per uur, gewoon 127 kilometer rijden of 109 rijden waar tachtig is toegestaan. Dit is dagelijkse kost op Zelhemseweg in Ruurlo. Afgelopen donderdag (30 mei) heeft het verkeershandhavingsteam (VHT) een controle gehouden op de drukke doorgaande weg tussen Ruurlo en Zelhem (zie video). Er werden weer hoge snelheden gemeten. Volgens de agenten reden er heel wat automobilisten en motorrijders boven de honderd kilometer per uur. “We controleren hier dagelijks en nog steeds moeten we bestuurders bekeuren. De hardrijders hebben helemaal niet in de gaten dat ze voor gevaarlijke situaties zorgen. Met ernstige ongevallen als gevolg.”

De controle werd donderdag uitgevoerd met een lasergun. “Het voordeel is dat je mensen meteen staande houd en confronteert met de snelheid en het boetebedrag. De agenten hebben ook gecontroleerd op de Groenloseweg. Daar hielden mensen zich aardig aan de snelheid. Ook was het VHT actief in de kernen.

Bovenstaande snelheden werden donderdag gemeten. De politie hoopt dat bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Zelhemseweg nog steeds een racebaan”

 1. berkellander

  wat een gnippige manier van controleren is dit. wees sportief en doe het gewoon langs de weg. en dan ook even de bebouwde kom.

 2. Is Rutte’s Race Partij een keer de grootste van Nederland moeten agenten zelfs in de Achterhoek snelheidscontroles doen.

 3. Laffe actie op een recht stuk weg zonder zijwegen. Ga eens bij ons in de wijk Leusinkbrink controleren. Dat hij zich zo laat filmen. Hij zal zijn quotum die dag wel weer gehaald hebben. Graaier.

 4. F.G. Wolters

  Als de provinciale ambtenaartjes vinden dat ze de Zelhemseweg om moeten bouwen tot racebaan moet je je er niet over verwonderen dat die inderdaad ook als zodanig gebruikt wordt.

 5. Politie jullie zijn goed bezig (pluimpje)
  Dit soort wegen worden niet voor niks 80 Km
  Er gebeuren op dit soort wegen nog steeds te veel ongevallen
  Helaas zijn er altijd nog bepaalde automobilisten die lak aan de regels hebben
  Dus politie nog meer controleren goed bezig

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven